Hlavní obsah

Zlín - Třinec 3:2Zlín si s předstihem zajistil čtvrtfinále play off, udolal Třinec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
28. Galvas 1 : 0
36. Tomas 1 : 1
37. Linhart 2 : 1
53. Důras 3 : 1
57. Peterek 3 : 2

ZLÍN

Hokejisté Zlína vyhráli v utkání 45. kola O2 extraligy nad Třincem těsně 3:2 a zajistili si tak s předstihem postup do čtvrtfinále play off. Sedm kol před koncem mají Berani na sedmou Slavii náskok 22 bodů. Rozhodující moment zápasu přišel v 53. minutě, když Michal Důras střelou do horního růžku zařídil Zlínu vedení 3:1. Oceláři zkorigovali v závěru nepříznivý stav zásluhou kapitána Jana Peterka, nicméně na body už nedosáhli.

Článek

Třinec zahrozil v duelu tabulkových sousedů hned v úvodní minutě, když se dostali do slibné šance Kohn a Růžička, ale bez úspěchu. Zlínu se naskytla na začátku čtvrté minuty úvodní přesilová hra, neboť na trestnou lavici zamířil Bonk za podražení. Hosté hráli pozorně v defenzivě a domácí prakticky k ničemu nepustili. Zlín zahrozil průnikem Ondráčka, jenž ale ve finálním zakončení neuspěl.

Na druhé straně se prodral zpoza branky před zlínského gólmana Sedláčka třinecký Květoň, ale přestřelil. Ve vyrovnaném utkání měli hosté více příležitostí a v 11. minutě zahrozili Pospíšil s Peterkem. Oceláři hráli po prohřešku kapitána Balaštíka přesilovku, ale zlínská obrana v čele se Sedláčkem odolala. Třinec byl i nadále aktivnějším týmem, těsně před první sirénou spálil velkou šanci Květoň.

Zlín měl ve druhé třetině 72 sekund početní výhodu pět na tři. Leškova řada roztočila před gólmanem Dubou kolotoč, ale Köhler a Balaštík své šance nevyužili. Domácí se radovali až při klasické přesilovce pět na čtyři. Obránce Galvas prostřelil střelou zpoza kruhu Dubu a otevřel v 28. minutě střelecký účet zápasu.

Oceláři srovnali krok v 36. minutě, když Sedláček vyrazil střelu Růžičky před Tomase, který protlačil kotouč z bezprostřední blízkosti do sítě. Hosté předtím promarnili druhou početní výhodu. Venerova družina šla podruhé v zápase do vedení; Záhorovský vystřelil od modré čáry, před Dubou zůstal nekrytý kotouč, obránce Linhart byl nejblíže a nasměroval ho podruhé za záda třineckého gólmana

Zlínští ve třetí třetině především hájili jednogólový náskok, nicméně Důras jim přiblížil v 53. minuté výhru po tvrdé střele do horního rohu. Z následného protiútoku mohl přidat další gól Vlach, ale netrefil. Peterek v závěru ještě zdramatizoval zápas a snížil. Oceláři sáhli v závěrečných sekundách k power play, nicméně přes veškerou snahu odjeli ze Zlína s prázdnou. Berani tak mají před Třincem již desetibodový náskok.

PSG Zlín - HC Oceláři Třinec 3:2 (0:0, 2:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 28. Galvas (Švrček, Důras), 37. Linhart (Záhorovský, Leška), 53. Důras (Kristek) - 36. Tomas (M. Růžička, Polanský), 57. Peterek (D. Květoň, Pospíšil). Rozhodčí: Minář, Pešina - Bláha, Kostka. Vyloučení: 4:5, navíc Balaštík a Balán (oba Zlín) oba 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 4545.
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Linhart, Švrček, Galvas, Míka, Bořuta, Kučný, Lučka - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, Kristek, Záhorovský - Kubiš, Roman Vlach, Sivák - J. Ondráček, Balán, F. Čech. Trenéři: Venera, Rostislav Vlach a Hrazdira.
Třinec: Duba - Zíb, Hrabal, Malec, Seman, Cartelli, Platil, Lojek, Andersons - Kohn, Polanský, M. Růžička - D. Květoň, Peterek, Pospíšil - Tomas, Bonk, Martynek - Marosz, Hampl, Ostřížek. Trenéři: Marek a Kopřiva.

Reklama

Související témata: