Hlavní obsah

Komplikace pro Spartu! Celý A-tým se ocitl v karanténě

Praha

Velká komplikace postihla hokejisty pražské Sparty v jejich přípravě na novou sezonu. Celé mužstvo se totiž po několika pozitivních testech na covid-19 ocitlo v karanténě.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hokejisté Sparty Praha (ilustrační foto).

Článek

"V průběhu následujícího týdne čekají naše hráče další testy. Pokud budou negativní, můžeme se po souhlasu hygieniků vrátit zpět do tréninku," přiznává Barbora Snopková Haberová v prohlášení na klubovém webu.

"Řídíme se přesnými pokyny příslušné hygienické stanice. Věřím, že na novou sezonu budeme i tak dobře připravení," dodává generální manažerka hokejové Sparty.

Klub dále předesílá, že nebude k této situaci poskytovat žádná další prohlášení nebo rozhovory.

Sparta má do extraligového ročníku vstoupit v pátek 18. září na ledě Plzně. Ta je od začátku září také v karanténě poté, co 28 jejích hráčů, členů realizačního týmu a dalších zaměstnanců mělo pozitivní test na koronavirus.

Zápas hráli Pražané naposledy ve středu 26. srpna doma ve své tréninkové Tipsport Areně. V odvetě čtvrtfinále Poháru Generali České pojišťovny remizovali s Libercem 2:2 a po předchozí porážce 2:4 na severu Čech vypadli.

Třinec a Pardubice postupují bez boje

Liberec ale nakonec semifinále s Pardubicemi hrát nebude, protože musel od 1. září po šesti potvrzených případech nákazy koronavirem do desetidenní karantény. Stejně tak bylo zrušeno i semifinále Plzně s Třincem a o pohárový triumf budou hrát Oceláři s Pardubicemi. Oba finalisté postoupili bez boje.

Kvůli epidemii covidu-19 v klubu musely na začátku posledního srpnového týdne přerušit přípravu na sezonu České Budějovice. Extraligový nováček registroval podobně jako Plzeň 28 případů nákazy.

Extraligové kluby se i při dění okolo šíření koronaviru v pátek na mimořádné valné hromadě Asociace profesionálních klubů ledního hokeje dohodly, že chtějí soutěž zahájit v řádném termínu, tedy ve čtvrtek 17. září. Na tento den jsou naplánované předehrávky 1. kola České Budějovice - Hradec Králové a Vítkovice - Litvínov.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín