Hlavní obsah

Koronavirus v Pardubicích potvrzen! Po Spartě odkládá Dynamo další tři zápasy

Praha

V pondělí hokejové Pardubice oznámily, že úterní domácí souboj se Spartou kvůli podezření na nákazu koronavirem odkládají a hráči i realizační tým podstupují testy. Ty v úterý potvrdily pozitivní nálezy v kádru, takže Východočeši jsou v karanténě a v původním termínu nenastoupí ani k následujícím třem venkovním zápasům.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Hokejisté Pardubic po zápasu se Spartou odkládají další tři duely - ilustrační foto.

Článek

Pardubice tak po utkání se Spartou musejí odkládat i tři duely na kluzištích soupeřů - v Hradci Králové (původně 1. října), v Třinci (4. října) a v Litvínově (9. října). Hradecký Mountfield využije čtvrteční uvolněný termín na předehrávku 25. kola s Plzní a zápas začne v 18:00

„O případném přesunu dalších utkání bude rozhodovat stanovisko Krajské hygienické stanice Pardubického kraje," uvedl klub v krátkém prohlášení.

Z prvních čtyř kol, které odehrály podle plánu, mají Pardubice jen dva body za výhru v prodloužení nad Plzní. S Libercem, v Olomouci a se Zlínem naopak vyšly bodově naprázdno.

Epidemie koronaviru poznamenává extraligovou sezonu, vždyť ze čtrnácti týmů dosud odehrály všechna čtyři kola jen čtyři mančafty - kromě Pardubic ještě Hradec Králové, Mladá Boleslav a Zlín. Naopak Vítkovice a Kometa Brno ještě k zápasu nejvyšší soutěže nenastoupily.

V karanténě se v současné době nacházejí i Karlovy Vary, Třinec a Litvínov, na výsledky testů pak čeká Mladá Boleslav. Trénovat už naopak začaly Vítkovice, na ledě se po nucené karanténě začíná od úterý připravovat brněnská Kometa.

Utkání základní části, která kvůli karanténním opatřením nebudou odehrána v souladu s rozpisem, se musí uskutečnit do 40 dnů. Jinak budou považována za nesehraná a o výsledku rozhodne sportovně-technická komise svazu. Pokud některý z týmů nesehraje všechny zápasy, v konečné tabulce mu bude započítán průměrný bodový zisk. K postupu do play off však musí odehrát alespoň polovinu z 52 duelů.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec