Hlavní obsah

Plzeň se odvolala proti odpočtu bodů. Přidá se i Boleslav

Vedení extraligové Plzně se ve čtvrtek podle očekávání odvolalo proti odpočtu devatenácti bodů, o které přišlo kvůli chybě při registrace svých dvou hráčů před sezonou. O trestu pro Plzeň, Mladou Boleslav a Kladno, jejichž zástupci udělali shodnou administrativní chybu, rozhodl ředitel soutěže Stanislav Šulc 19. listopadu.

Foto: Petr Eret, ČTK

Hokejová Plzeň se odvolala proti odečtu bodů.

Článek

Obráti se na Odvolací komisi Asociace profesionální klubů ledního hokeje plánuje i Mladé Boleslav. Kladno, které přišlo o nejméně bodů, Šulcův verdikt akceptovalo.

"Argumentů je tam celá řada, ale zatím je nechceme do detailů rozkrývat. Je korektní, aby si je nejprve přečetla odvolací komise, případně ředitel extraligy," uvedl právní zástupce Plzně Tomáš Tesař pro idnes.cz. Západočeši odvolání odeslali e-mailem i poštou jako doporučený dopis.

Stejný krok plánuje i Boleslav

Mladá Boleslav plánuje stejný krok učinit v pátek. "Určitě tak učiníme. Myslím si, že nehraje roli, zda tak učiníme dnes nebo zítra," řekl generální manažer Cyril Suk ČTK.

Všechny tři kluby chybovaly při registraci hráčů, kteří následně startovali v soutěžních zápasech neoprávněně, na začátku sezony. Mladá Boleslav se starty Jiřího Marušáka a Tomáše Divíška provinila v 18 zápasech a přišla o 22 bodů.

Plzeň, která nasadila neoprávněně Petra Přikryla a Tomáše Frola celkem ve 14 duelech, přišla o devatenáct bodů. Kladno mělo nesrovnalosti u Jindřicha Kotrly v šesti duelech a ztratilo šest bodů.

Mladá Boleslav se kvůli tomu propadla z devátého místa na poslední pozici, Kladno paradoxně postoupilo ze čtrnáctého na třinácté místo a Plzeň klesla ze sedmého místa na dvanácté. Na stejných pozicích jsou všechny týmy i aktuálně, i když Plzeň se již přiblížila jedenácté Spartě na rozdíl dvou bodů. Navíc má odehráno o dva zápasy méně.

Odvolací komise APK LH, která bude případ nyní řešit, pracuje ve složení Mojmír Šatava, Martin Urban, Zdeněk Haber, Bohumil Kožela a Vladimír Šubrt.

Reklama

Související témata: