Hlavní obsah

Kometa pomůže v nemocnici i samoživitelkám. Nechceme jen nadávat, že se nemůže hrát, tvrdí Zábranský

Extraligové zápasy teď hrát nemohou, a tak hokejová Kometa nabídla v současné složité koronavirové situaci pomoc městu i Jihomoravskému kraji. Nabídka Brňanů se setkala s kladným ohlasem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér a majitel Komety Brno Libor Zábranský. (ilustrační foto)

Článek

„Hráči pomohou se skládáním postelí v nově budované polní nemocnici na brněnském výstavišti. A někteří naši zaměstnanci by mohli posílit tým, který má v nemocnici Milosrdných bratří na starosti testy na covid-19. Už jsme o tom jednali s ředitelem panem Pilerem. Díky tomu by se mohly vzorky odebírat ne osm, ale dvanáct hodin denně," předpokládá majitel a hlavní kouč Komety Libor Zábranský.

Brňané by stejně jako na jaře při první vlně pandemie rádi pomohli i samoživitelkám v hmotné nouzi. „Tehdy jsme jim dodávali obědy. Zvládli jsme jich rozvézt kolem devadesáti. Jsme v kontaktu se sociální správou, chceme na to teď navázat. Nehodláme jen sedět s rukama v klíně a nadávat, že se teď hokej hrát nemůže," tvrdí.

Zábranskému vadí, jak moc jsou občané momentálně masírováni problémy, které přináší druhá vlna nákazy. „Společnost je ochromená, skoro nikdo netuší, co bude dál. Proto považuju za důležité, abychom se pokusili lidem starosti aspoň trochu zmírnit. Vždyť Kometa je fenomén s obrovským přesahem mimo sport," je si jistý šéf klubu.

Některá nařízení mi nedávají logiku

Štve ho, že není vůbec jasné, kdy se nejvyšší hokejová soutěž znovu rozběhne. „Spousta věcí ohledně obnovení tréninků v hale a zápasů byla už rozjednaná. Nevím, proč se to nedotáhlo do konce. Vůbec netuším, proč se za přísných hygienických opatření nemůžeme aspoň připravovat na ledě. Některá nařízení mi nedávají logiku, ale musíme se s tím popasovat," ví dobře Zábranský.

Se svými spolupracovníky hodlá aspoň připomenout brněnským fanouškům povedené série extraligového play off z minulých sezon. „Počínaje středou v 18.30 h chceme odvysílat na streamu některé slavné zápasy. Začneme čtvrtfinále se Spartou z jara 2012. Duely okomentuje vždy některý z tehdejších přímých aktérů," prozradil.

Reklama

Související témata: