Hlavní obsah

Třinec prohrál ve Zlíně a ztrácí na vedoucí Vítkovice tři body

ZLÍN

Hokejisté Třince prohráli ve 32. kole extraligy na ledě Zlína 2:3 a ztrácejí po třetí porážce z posledních čtyř zápasů na vedoucí Vítkovice tři body. Berani naopak zvítězili ve čtvrtém z pěti duelů a posunuli se na třetí místo o skóre před Liberec a Brno.

Článek

V úvodu zápasu byli aktivnější hosté. Bekhendový pokus Růžičky schoval brankář Duba v náruči. Následný zmatek ve zlínské obraně mohl gólově potrestat Varaďa. Domácí gólman ale byl proti jeho střele zblízka pozorný. Na druhé straně Bořuta a Ondráček neuspěli proti brankáři Hamerlíkovi. V deváté minutě se radoval Třinec, když skóre zápasu otevřel McGregor.

Po polovině úvodní části se domácímu týmu naskytly dvě přesilovky v řadě. Zatímco provinění Hudce Zlín nevyužil, při trestu Krajíčka uspěl, když se prosadil Rachůnek. Také Oceláři si zahráli přesilovku. Vyloučení Balána ale nemělo na průběžný výsledek vliv. Naopak ve vlastním oslabení ujel Vlach s Čechem a druhý jmenovaný zamířil vysoko nad třineckou branku.

Na začátku druhé části měl velkou šanci Hrabal, který ale zlínskou svatyni přestřelil. Ve 24. minutě putovali na trestnou lavici Míka s Polanským. Při hře čtyř proti čtyřem ujel do brejku Leška, ale brankáře Hamerlíka nepřelstil.

Hráči Zlína poté měli k dispozici další přesilovku, protože hokejisté Třince špatně střídali. A domácí podruhé v zápase využili početní výhodu. Svůj tým poslal poprvé v zápase do vedení Důras. Slezané mohli žehrat na nevyužitou přesilovku po vyloučení Kubiše. A Zlín udeřil v krátkém sledu potřetí. Velký kus černé práce odvedl za brankou hostů Sýkora, který si vynutil faul a zároveň připravil pozici pro Kubiše. Ten v ponechané výhodě propálil gólmana Hamerlíka.

Po polovině zápasu hokejisté Třince dopláceli na nedisciplinovanost častými vyloučeními. Ze série přesilovek si domácí zahráli ve dvojnásobné početní výhodě v délce 56 vteřin, když na trestné lavici seděli Bonk s Lojkem. K vlastní škodě se jim nepodařilo vstřelit branku, ačkoli si Linhart a Balaštík vytvořili dobré šance. V polovině 39. minuty vyfasoval zlínský Sivák vyšší trest na 5 minut a do konce utkání za úder do oblasti hlavy a krku. Zbytek oslabení domácí celek do konce druhé třetiny ubránil

To už ale neplatilo na začátku třetí třetiny. Delší přesilovku Třinec zužitkoval zásluhou Peterka. Poslední dvacetiminutovka tak nabídla zajímavou podívanou. Možnost přidat uklidňující branku tým Zlína prováhal při Varaďově vyloučení. Slezský celek se tlačil do branky, ale pokus Hrabala za zády brankáře Duby neskončil.

V posledních deseti minutách hry utkání značně znervóznělo. Důsledkem toho v 55. minutě putoval předčasně do sprch třinecký Krajíček, který k menšímu trestu vyfasoval vyšší 10 minutový trest za nesportovní chování. V 57. minutě poslali rozhodčí na trestnou lavici domácího Rachůnka a hostujícího Květoně, ke kterým zakrátko přibyli Švrček s Lojkem. Třinci nepomohla k vyrovnání ani závěrečná power play.

PSG Zlín - HC Oceláři Třinec 3:2 (1:1, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 14. I. Rachůnek (Švrček), 27. Důras (I. Rachůnek, Galvas), 30. Kubiš (T. Sýkora) - 9. McGregor (Peterek), 42. Peterek. Rozhodčí: Fraňo, Homola - Lhotský, Rozlílek. Vyloučení: 5:11, navíc Sivák 5 min. a do konce utkání - Krajíček 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 4813.
Zlín: Duba - Hamrlík, Linhart, Švrček, Galvas, Grof, Lučka, Bořuta, Míka - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, Balán, I. Rachůnek - Kubiš, T. Sýkora, Sivák - J. Ondráček, Roman Vlach, F. Čech. Trenéři Venera a Rostislav Vlach.
Třinec: Hamerlík - Richter, Hudec, Zíb, Lojek, Seman, Krajíček, Hrabal - Polák, Bonk, Varaďa - D. Květoň, Kohn, Růžička - Adamský, Peterek, McGregor - Hrňa, Polanský, Mičulka. Trenéři Marek a Kopřiva.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice