Hlavní obsah

Slavia doma vládne, poznala to i Plzeň

PRAHA

Plzeň prohrála a přitížila si situaci směrem k vysněnému play-off. Ve 34. kole podlehla na Slavii 1:3. Ta doma zažívá pravidelný sběr bodů. Z posledních deseti utkání před svými fanoušky devětkrát vyhrála. Slávisté potvrdili, že letos se jim na mužstvo Mariana Jelínka daří. Tři zápasy a pokaždé vítězství.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Hokejisté Slavie Michal Poletín (vpravo) a Tomáš Micka

Článek

Slávistický brankář Miroslav Kopřiva vs. nejproduktivnější duo extraligy - Tomáš Vlasák a Martin Straka. Po první třetině byl spokojenější domácí gólman. Lídr kanadského bodování měl dvě šance, ale nevyužil je.

Plzeň dostala příležitost ke skórování i ve třech přesilovkách, ale ani jedenáct střeleckých pokusů neuspělo a slávisté byli rádi, že prvních dvacet minut pro ně skončilo.

První gól padl ve 26. minutě. Překonán byl plzeňský Luboš Hořčička. A „poděkovat“ mohl spoluhráči. Slávistický útočník Tomáš Svoboda jel na plzeňského gólmana, ten si s nájezdem poradil, ale vše se snažil ještě zachránit obránce Jan Dresler. Jenže s pukem skončili všichni tři v brance - Hořčička, Dresler i puk.

„Moc jsem to nečekal, neudělal jsem to nejlépe, ale Plzeň si dala gól sama,“ přiznal se poté autor úvodní branky utkání.

Obránce Slavie Vladimír Roth (uprostřed) odstavuje hráče Plzně foto: Právo/Jan Handrejch

Za tři minuty ale objížděl hřiště a hecoval fanoušky Radek Duda, který tečí v početní výhodě srovnal na 1:1. Remízou ale třetina neskončila. V domácím dresu se opět ukázal Tomáš Micka, prostřelil betony hostujícího gólmana. Slávistický forvard má formu. V předchozích třech zápasech si připsal sedm bodů.

Plzeň ve třetí části tlačila, v podstatě jako celý zápas. Ale třetí gól dala Slavia. Michal Vondrka vystřelil, Hořčička vyrazil a Jan Benda dorazil na 3:1. Do konce normální hrací doby zbývalo osm minut. Hosté zkusili i hru bez brankáře, ale skóre se už neměnilo.

Slavia - Plzeň 3:1 (0:0, 2:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 26. Svoboda (Roth), 37. Micka (Sklenář, Kuboš), 52. Benda (Vondkra) - 29. Duda (Straka, Hanzlík). Rozhodčí: Hradil, Trombík - Bryška, Novák. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. Diváci: 8497
M. Kopřiva - Kadlec, Špelda, Roth, Žižka, Kuboš, Vašíček, Kolařík, Barák - Pospíšil, Benda, Vondrka - T. Svoboda, Třetina, Tomica - Žejdl, P. Jelínek, Doležal - Micka, Poletín, Sklenář. Trenéři: V. Růžička st., Čelanský a Beránek.
Horčička - Benák, Jiří Hanzlík, Dresler, Modrý, Frolo, Slaney - Vostřák, Jan Kovář, Vlasák - Stránský, Straka, Duda - Plášek, Haman, Lev - Lammers, Dvořák, M. Heřman. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Pejchar.

Reklama

Související témata: