Hlavní obsah

Plzeň se po výhře nad Českými Budějovicemi přiblížila Litvínovu

Hokejisté Plzně zvítězili ve 41. kole extraligy nad Českými Budějovicemi 3:2 a po páté výhře za sebou se přiblížili desátému Litvínovu už na rozdíl dvou bodů. Jedenáctí Západočeši slavili díky trefě obránce Jaroslava Modrého ze 49. minuty.

Článek

Utkání začalo ve velkém tempu a českobudějovický gólman Jakub Kovář musel svým levým betonem zastavit svižnou střelu Dudy. Na druhé straně po zaváhání plzeňského Jana Kováře při rozehrávce prověřil Mertl zblízka bekhendovým pokusem strážce domácí branky Horčičku. Hosté pozorně bránili střední pásmo a aktivnější Indiáni se jen s obtížemi prosazovali do šancí.

Jak překonat propracovanou defenzivu Mountfieldu ukázal rychlou akcí po pravém křídle Benák, jeho bomba ale mířila těsně vedle Kovářovy levé tyče. Ještě blíže se ocitli vedení domácí během více než minutu trvající početní výhody čtyři na tři, Jan Kovář ovšem dokázal zakročit proti rychlé střele svého bratra zapomenutého na brankovišti. V závěru první části ale domácí hráči zapomněli na Kašpaříka vracejícího se z trestné lavice a ten ač tísněn Modrým dokázal svůj únik zakončit těsně vedle branky.

Po zahájení prostřední dvacetiminutovky ujížděli hosté v přečíslení dva na jednoho, Langhammer ale vypálil příliš slabě. Naopak domácí vzápětí v přesilovce udeřili, když Dudovu příhru zpoza branky poslal po ledě do sítě Jan Kovář. Jeho sourozenec hájící českobudějovickou svatyni o chvíli později zabránil lapačkou další pohromě po střele nekrytého Vlasáka z mezikruží.

Dudovi se gól vstřelit nepodařilo

Rozjetá Plzeň mohla přidat druhý gól také v další přesilové hře. Duda však nejprve u levé tyče minul odkrytou branku. Za chvíli už mířil přesněji, ale sudí jeho trefu neuznali pro předchozí vlastní upísknutí. Poté z nenápadné akce srovnali hosté, když odraženou střelu Mertla pohodlně napálil do sítě Kuchejda. Západočeši si ovšem stihli minutu nato vrátit náskok zásluhou Vlasáka, který neomylně skóroval po zblokované střele Vostřáka. Rušná třetina gradovala při úniku Martynka, jehož blafák stačil Horčička zneškodnit lapačkou.

Domácí ofenziva ale nepolevovala a po vybídnutí Straky Duda z pravého kruhu jen těsně minul poloodkrytou branku. Západočechy však srazila nedisciplinovanost. První oslabení tří proti pěti ještě přečkali. Po faulu Modrého se ale prodloužilo a Gulaš využil odrazu Vydareného nepřesné bomby do zadního mantinelu k vyrovnaní na 2:2.

V úvodu závěrečné části ujel domácím obráncům Gulaš, skórovat mu ale nedovolil pozorný Horčička. Následně domácí promarnili dvouminutovou přesilovku pět na tři. Až po jejím uplynutí se přesně pod břevno trefil Modrý.

Hosté odpověděli tvrdou střelou Pletky, kterou Horčička zastavil těsně před brankovou čárou. Jihočeši ve snaze o vyrovnání více otevřeli hru. Toho využil k individuálnímu průniku Lammers, jehož zastavil až skvěle chytající Kovář. Indiáni v posledních minutách zápasu hráče Mountfieldu k závěrečnému náporu nepustili.

HC Plzeň 1929 - HC Mountfield České Budějovice 3:2 (0:0, 2:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 23. Jan Kovář (Duda), 30. Vlasák (Vostřák, Benák), 49. Modrý (Johnson, M. Heřman) - 29. Kuchejda (Mertl, R. Pšurný), 37. Gulaš (Vydarený). Rozhodčí: Šír, Mikula - Bryška, Novák. Vyloučení: 4:9. Využití: 1:1. Diváci: 7283.
Plzeň: Horčička - Benák, Jiří Hanzlík, J. Jeřábek, Modrý, Dresler, Frolo, St. Pierre - Vostřák, Jan Kovář, Vlasák - T. Rachůnek (21. Pitule), Straka, Duda - Lammers, M. Heřman, Johnson - Plášek, Haman, Dvořák. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Pejchar.
České Budějovice: Jakub Kovář - Snopek, Kotaška, Kolarz, Ptáček, Novák, Vydarený - Šimánek, Mikeska, Podlešák - Gulaš, Langhammer, L. Květoň - Martynek, Kašpařík, Pletka - Kuchejda, Mertl, R. Pšurný. Trenéři: F. Výborný a Kupka.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice