Hlavní obsah

Krize Komety trvá dál, prohrála i s poslední Mladou Boleslaví

BRNO

Krize hokejistů Komety zřejmě nebere konce, ani léčba koučem Ladislavem Lubinou nezabírá. Brňané podlehli na vlastním ledě i poslední Mladé Boleslavi a navýšili tak počet extraligových zápasů bez tříbodového zisku na dvanáct.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Brankář hokejistů Brna Sasu Hovi inkasuje gól

Článek

„Bohužel se to doma opakuje pořád dokola. V úvodu utkání jsme zase neproměnili několik stoprocentních šancí a poté jsme sami inkasovali. To nás extrémně sráží do kolen. Bojovnost a snahu však klukům nemohu v žádném případě upřít. Možná to vycítili i fanoušci, patří jim velký dík, že nás povzbuzovali až do konce. Moc je prosím, aby byli trpěliví. Pracujeme naplno a děláme všechno pro to, abychom nelichotivou sérii co nejdřív ukončili. Nejlépe hned v úterý v Litvínově,“ vzkázal Ladislav Lubina, jenž po svém jmenování do funkce hlavního trenéra stále čeká na premiérový bod.

Útočník Radek Procházka sice sedm minut před koncem protrhl střeleckou mizérii Komety, ale vynutit si aspoň prodloužení už Brňané nestihli. „Je to hrozné, přitom v první třetině jsme mohli skórovat minimálně čtyřikrát. Kdybychom vedli, určitě by zápas dopadl úplně jinak. Jenže na nás teď leží nějaká deka. Nemá cenu si nic nalhávat, teď už nás čeká tuhý boj o to, abychom se dostali aspoň do předkola play off. Pořád věřím, že se tam srdíčkem protlačíme. Z tohoto hlediska bude nesmírně důležitý úterní duel v Litvínově, před nímž máme už jen jednobodový náskok. Snad tam konečně zabereme,“ doufal Procházka.

Mladoboleslavský kouč Miloš Holaň přiznal, že vítězství v Brně je pro jeho tým velkou psychickou vzpruhou. „V pátek jsme si prožili obrovské zklamání, když jsme nezvládli důležitý duel s předposledním Kladnem. Doufali jsme, že bychom si mohli s Kometou, jíž se teď moc nedaří, aspoň trochu spravit náladu. Povedlo se nám to,“ zářil.

Holaň našel pro svoje mužstvo jen slova chvály. „Kluci si na ledě počínali na hranici sebeobětování. Přálo nám i štěstíčko, zejména v úvodu nás totiž Brno dostalo pod veliký tlak. Tentokrát jsme mu ale šli naproti,“ cenil si.

Reklama

Související témata: