Hlavní obsah

Zlín si po výhře nad Mladou Boleslaví upevnil čtvrté místo

ZLÍN

Hokejisté Zlína zdolali ve 44. kole extraligy na svém ledě poslední Mladou Boleslav 2:1 a upevnili si čtvrté místo. Pátým Pardubicím unikli Berani na rozdíl šesti bodů. Hosté sice vedli díky brance Tomáše Divíška v přesilovce pěti proti třem ze závěru úvodní třetiny, ale na konci druhé části vyrovnal Pavel Kubiš a v 48. minutě rozhodl Michal Důras. Mladá Boleslav tak stále ztrácí na třinácté Kladno sedm bodů.

Článek

Do utkání vstoupily oba týmy svižně a oba brankáři si tak připsali několik zákroků. V páté minutě si jako první zahráli přesilovku domácí, ve které neuspěli. Po nich rovněž hosté nevyužili standardní početní výhodu. Taktickým faulem zastavil rozjíždějícího se Balaštíka Chaloupka.

Jeho prohřešek Zlín nepotrestal a naopak se poté ubránil při vyloučení svého kapitána. V situaci dvou na jednoho ujeli Nouza s Vrbatou, druhý jmenovaný ale přihrávku svého spoluhráče promáchl. Pak v gólové šanci vychytal Schwarz Siváka. Důležitý okamžik utkání nastal v závěru první třetiny. Po vyloučení Míky a Lešky se hostům otevřela dvojnásobná početní výhoda v délce 76 vteřin. Zlín se houževnatě bránil, ale nakonec kapituloval. Do konce prvního dějství zbývalo sedm vteřin, když se prosadil Divíšek.

V úvodu druhé dvacetiminutovky Mladá Boleslav zbytek přesilovky nevyužila. Domácí tým se snažil a v gólové příležitosti nastřelil Rachůnek levou tyčku hostující branky. Na druhé straně hasil zmatek ve zlínské obraně brankář Sedláček. Ve středním pásmu důrazný Sivák obral o kotouč Boháče a připravil pozici pro Sýkoru, ten ale střelou ze vzduchu poslal puk vedle hostující branky.

Po polovině utkání byl vyloučen Bahenský, elitní zlínský útok dostal soupeře pod tlak a brankář Schwarz byl v permanenci. Přesto se domácím nepodařilo skórovat. Při hře pět na pět Leška zpětnou přihrávkou přenechal puk Balaštíkovi, který tvrdě vystřelil do náruče brankáře Schwarze. Zlín stupňoval svůj nápor, který vygradoval v poslední minutě druhé třetiny a vyrovnávací gól vstřelil z dorážky Kubiš.

V poslední třetině Zlín nezužitkoval přesilovku po faulu Štefanky. Mladoboleslavský hráč naopak mohl svůj prohřešek odčinit. Po návratu z trestné lavice ujel do brejku, ale brankáře Sedláčka nepřekonal. V pohledné akci Leška přihrál Köhlerovi, který brankáře Schwarze neprostřelil. Hokejisté Zlína hýřili pohybem a jejich snaha přinesla další gólovou situaci. Ve 48. minutě poslal Důras svůj tým poprvé v zápase do vedení.

Po vstřelené brance přebrali iniciativu hráči Zlína. Odskočit na dvoubrankový rozdíl se jim ale nepodařilo. Středočeský celek se do šancí dostával sporadicky. V jedné z nich neuspěl tváří v tvář Tvrdík proti brankáři Sedláčkovi. Těsné vedení si Berani vzít nenechali, protože ani závěrečná power play hostům k vyrovnání nepomohla.

Zlín - Mladá Boleslav 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 40. Kubiš (Holík, Řezníček), 48. Důras (I. Rachůnek) - 20. Divíšek (Hay). Rozhodčí: Homola, Smitka - Bejček, Charvát. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. Diváci: 4866.
Sedláček - Hamrlík, Linhart, Galvas, Švrček, Řezníček, Grof, Míka, Lučka - Balaštík, Leška, Köhler - I. Rachůnek, Balán, Důras - Kubiš, T. Sýkora, Sivák - Holík, Roman Vlach, J. Ondráček. Trenéři: Venera a Rostislav Vlach.
Schwarz - Hay, Mikuš, Marušák, Lehikoinen, Žabka, Chaloupka - Boháč, Divíšek, Gajovský - Bahenský, Štefanka, Hyka - Pabiška, Tvrdík, Plodek - Loskot, Vrbata, Nouza. Trenéři: Holaň a Hiadlovský.

Reklama