Hlavní obsah

Liberec díky hattricku Kudrny zvítězil na ledě mistra

PARDUBICE

Hokejisté Liberce zvítězili ve 44. kole extraligy na ledě mistrovských Pardubic 5:3 a uhájili druhé místo v tabulce. Hattrickem na tom měl zásluhu útočník Jaroslav Kudrna, jeho tým ale téměř prohospodařil čtyřgólový náskok. Pardubice pojedenácté v sezoně doma prohrály a na pátém místě tabulky už mají jen jednobodový náskok před šestými Českými Budějovicemi a tříbodový před sedmou Slavií.

Článek

Domácí se v první třetině trápili střelecky a nedokázali využít čtyři přesilovky. Do vedení mohli jít první Severočeši, ale Podkonického únik výborným zásahem zlikvidoval Svoboda. O minutu později vypálil ve vyložené šanci Zohorna těsně vedle pravé tyčky Pincovy branky, při hře čtyři na čtyři pak v sedmé minutě trefil útočník Kolář tyč liberecké branky.

Na konci osmé minuty ale potrestali hosté nedorozumění v domácí obraně. Urbanovu přihrávku usměrnil za Svobodova záda Vantuch. Vysoké tempo pak opadlo, Liberec obezřetně bránil, často za cenu faulů, ale domácí nedokázali zužitkovat tlak ani při čtyřminutové přesilovce po faulu Vaka.

Druhá třetina začala opět náporem domácích, ale Nakládalova prudká střela od modré prolétla shlukem před Pincem těsně mimo. Hosté z minima vytěžili maximum a v 29. minutě někdejší pardubický hráč Kudrna zvýšil. Hra se vyrovnala, hosté k pečlivému bránění prostoru před Pincem přidali i napadání soupeře v jeho obranném pásmu. A přidali i třetí gól, když znovu Kudrna sedmnáct vteřin před sirénou střelou do šibenice téměř od modré čáry překvapil Svobodu.

Krátce po zahájení poslední části navíc přišli Liberečtí snadno k dalšímu gólu, když Píšovu chybu potrestal Hořava, a schylovalo se k domácímu debaklu. Projevy nevole z hlediště zmírnila souhra Koukalovy formace, která vedla ve 46. minutě ke snížení, o něž se zasloužil sám kapitán pardubického týmu.

Gól domácí povzbudil a znovu Koukal v 50. minutě ještě zvýšil pardubické naděje. A v 56. minutě už byl rozdíl minimální, poté co slovenskou spolupráci zakončil pohotovou střelou Mezei po přihrávce Bartka a asistenci Špirka. Domácí trenér Jandač si potom 105 vteřin před koncem vzal oddechový čas a jeho tým začal hrát bez brankáře. Při power play ale chyboval na útočné modré obránce Kolář, kterému sebral kotouč Kudrna a 33 sekund před koncem pohodlně potvrdil tříbodový zisk.

HC Eaton Pardubice - Bílí Tygři Liberec 3:5 (0:1, 0:2, 3:2)
Branky a nahrávky: 46. Koukal (Starý), 50. Koukal (Kolář I, Kaberle), 57. Mezei (Bartek, Špirko) - 8. Vantuch (Urban), 29. Kudrna (Čakajík, Dušek), 40. Kudrna (Vak, Moravec), 42. M. Hořava (Nedvěd), 60. Kudrna. Rozhodčí: Šindler, Jeřábek - Jindra, Kostka. Vyloučení: 2:7, navíc Čakajík (Liberec) 10 min. Bez využití. Diváci: 8645.
Pardubice: A. Svoboda - Kaberle, Kolář II, Píša, Kočí, Jillson, Mezei, Nakládal - Bartek, Koukal, Starý - Kolář I, Špirko, Buchtele - Pineault, Zohorna, Kůrka - Kousal, Nahodil, Rákos. Trenéři: Jandač a Hynek.
Liberec: Pinc - Hunkes, Čakajík, Moravec, Holub, Derner, Trončinský, Pavlů - Bartovič, Podkonický, M. Hořava - Kudrna, Nedvěd, Dušek - Klimenta, Vak, Špaček - Kica, Vantuch, Urban. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice