Hlavní obsah

Litvínov s novým koučem Kýhosem zvládl klíčovou bitvu s Plzní

LITVÍNOV

Hokejisté Litvínova pod vedením nového trenéra Vladimíra Kýhose, který dnes nahradil Roberta Reichla, zvládli v 44. kole extraligy důležitý souboj o desítku pro play-off s Plzní. Díky výhře 1:0 zabrali po čtyřech porážkách za sebou a na jedenáctém místě se přiblížili právě desátým Indiánům na rozdíl jediného bodu. Jedinou branku vstřelil v polovině zápasu v přesilové hře Viktor Hübl.

Článek

Litvínov vstoupil do utkání aktivně a už po 16 vteřinách ohrozil z mezikruží Horčičku Lukeš. Na druhé straně při úniku po levém křídle zlomil Heřman při střele hůl. V další šanci domácích se dostal do úniku Kubinčák, ale netrefil branku. Plzeň zahrozila brejkem Dudy s Jeřábkem, který ale v zakončení neuspěl. Na Volkeho nevyzráli svými pokusy ani Straka a Modrý. V závěru úvodní části si zahráli domácí 26 vteřin trvající přesilovou hru čtyř proti třem, ale ani po střele Jánského se bezbrankový stav neměnil.

V úvodu druhé třetiny pálil z levého křídla Černý, ale plzeňský brankář jeho pokus chytil. Z protiútoku se řítil na Volkeho Duda, domácí brankář však zasáhl levým betonem. Šance se střídaly na obou stranách. Heřman pálil z mezikruží, ale Volke opět předvedl dobrý zákrok. Za domácí provětral Horčičku Kubinčák, který dnes odehrál 600. utkání v litvínovském dresu.

Poté následovala pěkná kombinace Jenáčka s Černým, ale jeho teč skončila těsně vedle pravé tyčky hostující branky. Ve 30. minutě využili domácí přesilovou hru, když si Viktor Hübl na modré čáře položil obránce a střelou švihem překonal Horčičku. O vyrovnání se hned po vhazování pokusil Vlasák, ale jeho střelu z mezikruží Volke kryl. Poté vyzkoušel pozornost domácího brankáře Duda, který vypálil v nulové úhlu. V závěru druhého dějství si domácí zahráli 100 vteřin dlouhou přesilovou hru pěti proti třem, ale náskok nezvýšili.

V úvodu závěrečné třetiny se v šanci ocitl opět aktivní Kubinčák, ale jakoby mu v jubilejním utkání nebylo přáno vstřelit branku. Ve 42. minutě se Černý šikovně prosmýkl kolem Modrého, ale zblízka již nedokázal zvednout puk nad Horčičkův beton. O minutu později Lukeš střelou švihem přes obránce znovu prověřil hostujícího brankáře. Domácí byli v této fázi hry aktivnější, dokazovaly to i šance Kubinčáka a Hübla, ale Horčička svůj tým podržel.

V 51. minutě trefil fauloval Trávníček kolenem Heřmana. Hostující útočník odkulhal do kabin a Trávníček inkasoval trest na pět minut a do konce utkání. Indiáni však v dlouhé přesilovce vyrovnat nedokázali, všechny střelecké pokusy pochytal výborný Volke. Hosté v závěru utkání ještě odvolali brankáře, ale Duda trefil pouze horní tyč.

Litvínov - Plzeň 1929 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
Branka a nahrávky: 30. V. Hübl (Lukeš, Černošek). Rozhodčí: Pešina, Hribik - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:6, navíc Trávníček (Litvínov) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 4491.
Volke - Černošek, Kubát, Stříteský, Jareš, Skuhrovec, Švarný, Gula - Kubinčák, V. Hübl, Lukeš - Černý, Jenáček, Hanzl - Majdan, Vopat, Trávníček - Jánský, Rindoš, Gerhát. Trenéři: Kýhos a Kučera.
Horčička - Benák, Jiří Hanzlík, Jeřábek, Modrý, Dresler, Frolo, St. Pierre - Vostřák, Jan Kovář, Vlasák - Duda, Straka, Plášek - Lammers, M. Heřman, Johnson - T. Rachůnek, Haman, Dvořák. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Pejchar.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec