Hlavní obsah

Litvínov zlomil Spartu za 14 sekund, vstřelil dva góly

PRAHA

Třikrát Sparta v této sezóně nestačila na Litvínov. Čtvrté a poslední měření dopadlo podobně. Ve 48. kole se radovali hosté po výhře 3:1. Ti tak stále úspěšně bojují o předkolo play-off. Domácí s vidinou nepovedeného ročníku potřebují body do skupiny, která bude hrát o udržení v nejvyšší soutěži. V pátek ale neuspěli.

Článek

Po první třetině domácí prohrávali. Dát Litvínovu v letošní sezóně gól, to je pro Spartu velký problém, na který nenašla často řešení. Pokaždé zůstalo vždy u jediné trefy.

Hosty dostal do vedení ve 4. minutě Viktor Hübl, který využil přečíslení dva na jednoho. Spartě navíc za pár okamžiků odešel předčasně do šatny Petr Ton, srážku u mantinelu odnesla noha. V týmu byl už ale kapitán David Výborný, který se vrátil po zranění.

Sparťané mohli srovnat, ale nebylo jim přáno. Ani při přesilové hře. Svoji roli hrál i fakt, že domácí vyslali pět střel, hosté čtrnáct.

Na minulé domácí utkání Sparty s Mladou Boleslaví zavítalo 3239 diváků, 25. ledna přišlo na Litvínov 5316 diváků. V pátek nečekaných 8747. Vysvětlení bylo jednoduché. Sparta v tomto zápase vzdala hold hasičům, policistům, záchranářům a rozdala vstupenky v řádu tisíců.

Druhou třetinu ovládli gólmani. Po čtyřiceti minutách byl stav skóre totožný, Sparta - Litvínov 0:1. Šance ale byly. Střela litvínovského Jenáčka se zastavila těsně před brankovou čárou gólmana Pöpperleho, na druhé straně mohl v poslední minutě srovnat Dragoun, také neuspěl.

Sparta třetí část nezačala podle představ. A to tuplovaně. Uběhlo 62 sekund a radoval se Vojtěch Kubinčák. Za dalších 14 sekund přidal třetí gól Jaroslav Kracík. Situace domácích? Jen dokreslovala letošní sezónu - bída.

Sparťané vstřelili svůj první gól ve 48. minutě, radoval se Michal Dragoun. Diváci v hale ožili, domácí lavička také. Po téměř 108 minutách sparťané skórovali.  A co se stalo dále? Hosté se dostali pod tlak, ale brankář Martin Volke opět ukázal, že jeho výborné statistiky nejsou náhodné. A tak Sparta zůstala u tradice - Litvínovu dala opět jeden jediný gól - čtyřikrát v řadě!

Sparta Praha - Litvínov 1:3 (0:1, 0:0, 1:2)
Branky a nahrávka: 48. Dragoun (Karpov, Luňák) - 4. V. Hübl (Lukeš), 42. Kubinčák (Hübl, Jareš), 42. Kracík (Skuhrovec, Černý). Rozhodčí: Rudý, Šindler - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:4. Bez využití. Diváci: 8747.
Pöpperle - Husák, Philipp, Jan Hanzlík, Macholda, O'Brien, Zacpálek - Ton (8. Sovík), Broš, S. Treille - Bartánus, D. Výborný, Kratěna - Žálčík, Karpov, Luňák - Forman, Dragoun, Hromas. Trenéři: Hořava a Rulík.
Volke - Černošek, Kubát, Gula, Švarný, Jareš, Skuhrovec - Kubinčák, V. Hübl, Lukeš - Černý, Kracík, Jenáček - Jánský, Vopat, Trávníček - Majdan, Hanzl, Gerhát. Trenéři: Kýhos a Kučera.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice