Hlavní obsah

HC Energie odmítla návrh Karlových Varů na další dotaci podle výsledků

KARLOVY VARY

Majitel extraligového hokejového klubu HC Energie Karel Holoubek odmítl návrh karlovarské radnice na zvýšení dotací v případě, že tým bude mít dobré výsledky. K částce 11,3 milionu korun navržené v letošním rozpočtu mohl klub získat až pět milionů korun podle umístění v soutěži. Podle Holoubka chtěl ale klub peníze pouze na podporu mládežnických týmů, a proto nemůže motivační návrh magistrátu akceptovat.

Foto: Miroslav Rada, ČTK

Vedení hokejistů Karlových Varů návrh města odmítlo.

Článek

Holoubek v odpovědi primátorovi dále uvádí, že dotace Karlových Varů nemají nic společného s výsledky A týmu. "Kdybych přistoupil na vaši argumentaci, tak dojdeme k závěru, že nabídka porušuje dotační podmínky města. Proto opětovně žádám o schválení mého protinávrhu, kdy město poskytne dotaci 14 milionů korun a já se pokusím zajistit zbývající čtyři miliony," uvedl Holoubek. Primátora žádá o vyjádření do 10. února.

Primátor Petr Kulhánek (KOA) odpověděl, že dotace na podporu mládežnického hokeje je adekvátní současným podmínkám a finančním možnostem Karlových Varů. "Motivační návrh se potom snaží řešit situaci, kterou prezentovalo vedení HC Energie. A to, že vzhledem k propadu financování hrozí extraligovému hokeji v Karlových Varech konec," poznamenal primátor.

Město nabídlo hokejistům jeden milion korun za umístění do desátého místa v základní části extraligy, tedy za postup do play off. Po dalším milionu by pak mohli získat za účast ve čtvrtfinále, semifinále, finále a za titul mistra extraligy. "Jsem stále přesvědčen, že nabídka je korektní a vstřícná," dodal Kulhánek.

Klub má navrhnout kontrolu hospodaření

Město i nadále požaduje od HC Energie vypořádání některých nejasných položek ve vyúčtování dotace na podporu mládežnického hokeje přidělené v roce 2010 a klub má navrhnout vhodný způsob průběžné kontroly hospodaření HC Energie. Před čerpáním letošní podpory musí klub uhradit závazky vůči městské společnosti KV Arena a zavázat se k setrvání v KV Areně i v sezoně 2011/2012.

Konflikt mezi městem a klubem způsobilo navržené snížení městské dotace pro hokejový klub z loňských asi 12,8 milionu korun na letošních 11,3 milionu korun. Holoubek poté pohrozil, že by klub mohl KV Arenu opustit a rozehranou soutěž dohrát v Sokolově. Spekulovalo se rovněž o tom, že Holoubek by mohl licenci prodat.

Reklama

Související témata: