Hlavní obsah

Slavia porazila Vary v prvním utkání play-off až v nájezdech

PRAHA

I s tímto popěvkem přijeli karlovarští fanoušci na první zápas předkola play-off proti Slavii. „Chceme vidět Růžičku na kolenou.“ Po zahajovacím klání se hokejisté Karlových Varů nemohli radovat, z O2 arény odcházeli s porážkou 3:4 po samostatných nájezdech. Utkání rozhodl nejlepší domácí střelec po základní části Tomáš Svoboda. Slavia se ujala v sérii vedení 1:0.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Na ledě skončili slávista Roth a Rohan z Karlových Varů

Článek
Fotogalerie

Na začátku šesté minuty našlápl z poloviny hřiště karlovarský junior Tomáš Klíma a dojel s pukem až do branky. Nikdo si ho nevšímal, hosté vedli 1:0.

Slávisté se nestačili divit, což jen potvrdili i při přesilové hře. Karlovarští bez problémů čtyřikrát vyhodili, naopak domácí zahráli dvakrát zakázané uvolnění. A to při své početní výhodě. Za dvě minuty navíc ani jednou nevystřelili na brankáře Lukáše Mensatora.

A hosté se radovali podruhé. Dvě minuty před koncem třetiny využili hru pět na čtyři. Střela před brankáře Miroslava Kopřivu z nulového úhlu a přiložená hokejka Petra Kumstáta poslala opět puk za záda slávistického gólmana.

Pro Slavii ale první třetina letošního play-off neskončila úplně černě. Obránce Jiří Vašíček 31 sekund před sirénou snížil na 1:2. A kupodivu to bylo v početní výhodě.

Tuto šanci měli karlovarští v úvodu druhé části dvakrát, ale brankář Kopřiva se činil, nakonec si v této části připsal šestnáct zákroků. Mohl být jeden navíc, ale šance Kumstáta skončila za jeho zády, puk si našel místo mezi jeho betony a pomalu se dosunul za brankovou čáru.

Slavia zabrala ve třetí dvacetiminutovce 

Hráči vedení trenérem Vladimírem Růžičkou zabrali hned v úvodu třetí dvacetiminutovky. Po 83 sekundách využil druhou početní výhodu Petr Jelínek. Trefa, která byla opsána z druhé karlovarské radosti - přihrávka z nulového úhlu a nastavená hůl měnila skóre.

Rozdíl jediného gólu probudil i fanoušky, kteří hlavně v první třetině museli tápat, zda jsou na utkání play-off.

Slavia se dostávala do šancí, ale překonat Mensatora se nedařilo až do 51. minuty. Až junior Jakub Krejčík nahodil puk, a ten proletěl kolem obránce. A skončil i za Mensatorem - 3:3. Domácí dokázali srovnat za deset minut ze stavu 1:3.

Poslední minutu sehráli hosté v početní výhodě, ale zápas neukončili, nastal čas prodloužení. Přidaných deset minut ale nerozhodlo. Konec utkání musely stanovit až nájezdy. V těch se radovala Slavia - Tomáš Svoboda potvrdil pozici nejlepšího střelce mužstva.

Slavia - Karlovy Vary 4:3sn (1:2, 0:1, 2:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 20. Vašíček (T. Svoboda, Kadlec), 42. Jelínek (Svoboda, Vondrka), 51. Krejčík (Micka, Roth), Svoboda (samostatný nájezd) - 6. T. Klíma (Sloboda), 18. Kumstát (Skuhravý, Pech), 34. Kumstát (Košťál). Rozhodčí: Šindler, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 7:7. Využití: 2:1. Diváci: 3956. Stav série: 1:0.
Kopřiva - Kadlec, Vašíček, Kuboš, Krejčík, Žižka, Kolařík, Roth - Krenželok, Sklenář, Vondrka - T. Svoboda, Třetina, Tomica - Micka, P. Jelínek, J. Doležal - Pospíšil, Jaškin, Poletín - Klhůfek. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.
Mensator - Nosek, Čutta, Dobroň, Gřegořek, Sloboda, M. Rohan, Prošek, Trefný - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Sailer, Pech, Zaťovič - Dej, Melenovský, Skladaný - Zucker, T. Klíma, T. Rohan. Trenéři: Baďouček a Pešout.

Reklama