Hlavní obsah

Litvínov v prvním zápase předkola play-off přehrál Plzeň

Hokejisté Litvínova vstoupili vítězně do předkola play off extraligy. V prvním zápase série hrané na tři výhry porazili Plzeň 4:2, když tři branky vstřelili v početních výhodách. Dvakrát se do listiny střelců zapsal Jakub Černý.

Foto: , ČTK

Hokejisté Litvínova oslavují vítězství.

Článek

Severočeši nastoupili do zápasu značně oslabeni. K dlouhodobým marodům se přidali další nemocní hráči a trenér Kýhos tak postrádal ze zdravotních důvodů hned devět členů základního kádru. Kracík navíc nemohl hrát s ohledem na dohodu s Plzní, která ho před sezonou uvolnila do Litvínova na hostování.

Benzině to ale na začátku nevadilo a už po 28 sekundách se dostala do vedení. Důrazu u mantinelu využil Černý a na dva pokusy překonal Horčičku. Hosté mohli rychle vyrovnat, již v první minutě dostali výhodu z přesilové hry, Volkeho ale nepřekonali. Do gólové šance se dostal až v 9. minutě při Dvořákově trestu Vopat.

Následně si domácí zahráli přesilovku pět na tři, a přestože ji nevyužili, mrzet je to dlouho nemuselo. Dvě sekundy po návratu prvního vyloučeného na led prostřelil Horčičku obránce Stříteský. Až poté se do první velké šance dostali hosté, Vlasák však Volkeho nepřekonal.

Dvoubrankový náskok vrátil domácím Švarný

Host z Litoměřic byl v permanenci zejména v druhé třetině, kdy si připsal šestnáct zákroků. V 29. minutě měl ale Volke štěstí, že Dvořák s Pláškem svou šanci překombinovali. Podobně si na druhé straně vedli Majdan s Rindošem, jeden z pěti juniorů v litvínovské sestavě Horčičku nepřekonal.

V 38. minutě byli hosté za svou aktivitu odměněni. Vostřákovu střelu v početní výhodě nešťastně usměrnil za brankovou čáru Skuhrovec. Podruhé do kabin ale nakonec Litvínov odešel s dvougólovým náskokem. Za Horčičkova záda prošla zřejmě tečovaná Švarného střela.

Hned na začátku třetí třetiny se ale hosté dostali zpět do kontaktu. Puk po Vostřákově střele nechtěně poslal za brankovou čáru Černý, jenž se jej snažil odehrát do bezpečí.

V 49. minutě se mohly prosadit oba celky. Nejprve mohl vyrovnat nejproduktivnější hráč základní části Vlasák, poté se před Horčičku protlačil osamocený Rindoš, ale také neuspěl.

Hrdinou zápasu se nakonec stal Černý, jenž v 55. minutě využil další přesilovku a pojistil vedení domácího týmu. Plzeň se snažila zápas zdramatizovat v power play, ale nepodařilo se ji to.

Předkolo play off hokejové extraligy - 1. zápas:
HC Benzina Litvínov - HC Plzeň 1929 4:2 (2:0, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 1. Černý (Vopat), 11. Stříteský (Jánský), 40. Lukeš (Švarný, Jánský), 55. Černý (Jareš) - 38. Vostřák (Straka), 42. Vostřák. Rozhodčí: Fraňo, A. Jeřábek - Bláha, Kostka. Vyloučení: 8:8. Využití: 3:1. Diváci: 5745. Stav série: 1:0.
Litvínov: Volke - Skuhrovec, Kubát, Gula, Švarný, Stříteský, Jareš, Martinka - Černý, Vopat, Trávníček - Jánský, Heinisch, Lukeš - Majdan, Gerhát, Rindoš - Maxa, Kafan, Zavřel. Trenéři: Kýhos a Kučera.
Plzeň: Horčička - J. Jeřábek, Jiří Hanzlík, St. Pierre, Modrý, Benák, Frolo, Dresler - Vostřák, Straka, Vlasák - Stránský, Jan Kovář, M. Heřman - Lammers, Slaney, Johnson - T. Rachůnek, Plášek, Dvořák - Petruška. Trenéři: M. Jelínek a Razým.

Reklama

Související témata: