Hlavní obsah

Fanoušci Sparty vyrazili i přes vládní nařízení na hokej do Zlína

Čtyři fanoušci pražské Sparty vyrazili v pondělí i přes vládní nařízení omezující volný pohyb na utkání hokejové extraligy do Zlína. Zápasy se navíc v současné době vzhledem k opatření proti šíření koronaviru musejí hrát bez diváků. Policisté podezírají hokejové příznivce z přestupku, jejich počínání proto oznámili správnímu úřadu. Mužům nyní hrozí pokuta, sdělila dnes ČTK zlínská policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Na hokej do Zlína vyrazili i přes vládní nařízení čtyři fanoušci Sparty (ilustrační foto)

Článek

Utkání mezi zlínskými hokejisty a Spartou se hrálo v pondělí odpoledne na Zimním stadionu Luďka Čajky. Domácí tým prohrál 4:6.

"I přesto, že se v současné epidemiologicky nepříznivé době hrají veškerá sportovní utkání bez účasti veřejnosti, tento zápas si nechtěli nechat ujít minimálně čtyři sparťanští fanoušci. Nezvolili ovšem vhodnou dobu. Protože svým příjezdem na utkání porušili ustanovení vlády o zákazu volného pohybu na celém území České republiky, zaměřili se na ně zlínští policisté," uvedla mluvčí.

Všechny čtyři fanoušky ve věku od 35 do 42 let, z nichž tři jsou z Prahy a jeden z Neratovic, oznámili policisté pro podezření z přestupku příslušnému správnímu úřadu. "Ve správním řízení je s největší pravděpodobností čeká několikatisícová pokuta," uvedla Kozumplíková.

Reklama

Související témata: