Hlavní obsah

Jsme v euforii a láká nás postup, tvrdí litvínovský Jánský

LITVÍNOV

Hokejisté Litvínova jsou v extraligovém play off doma k neporažení. Poté, co dvakrát na vlastním ledě porazili v předkole Plzeň, dokázali i ve čtvrtfinále podruhé zdolat vítěze základní části Třinec a srovnali stav série na 2:2. „Třinečtí si asi mysleli, že nás sfouknou 4:0 na zápasy, ale dostali jsme se do euforie a pevně šli za svým cílem,“ nechal se slyšet litvínovský útočník Peter Jánský.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Peter Jánský (vpravo) se raduje se spoluhráčem Kubátem

Článek

Jánský ve druhé bitvě na třineckém ledě dostal trest ve hře a nuceně absentoval ve středečním utkání. Návrat do série mu vyšel náramně, dával klíčový gól na 2:1 a hrál ve velké pohodě.

„Ten trest neřeším, už je to za mnou. Zaplatil jsem pokutu do klubové pokladny, ale její výši si nechám pro sebe. Ve středu jsem seděl na tribuně. Diváci mě poznávali a divili si, co mezi nimi dělám. Odpočinul jsem si jedno utkání, a byl jsem znovu natěšený. A chtěl jsem se klukům omluvit za ten exces vstřelenou brankou. A to se mi povedlo,“ líčil Jánský.

Kde se podle něj vzalo litvínovské vzepětí v play off? „Hrajeme jako tým. Třince se nebojíme a ještě zkusíme sérii pořádně zdramatizovat, abychom se poprali i o semifinále. Je to velká motivace a už se těšíme na pondělní šestý souboj znovu na domácím ledě, kde nás lidi ženou do útoku,“ tvrdil útočník Severočechů.

Volke: Chybu jsem hodil za hlavu

Brankář Martin Volke sice na začátku zápasu udělal při vlastní přesilovce chybu, po níž šel Třinec do vedení, ale pak držel svoje mužstvo nad vodou stejně jako ve středu. „Obával jsem se, kdy nějaký kiks přijde. Naštěstí mě to nijak neovlivnilo. Hodil jsem to za hlavu, před námi bylo ještě padesát minut. A kluci bojovali za mě, aby mi to vrátili a neměl jsem výčitky, že jsem prohrál zápas,“ vykládal gólman.

Třinec na severu Čech dvakrát klopýtl, a to se asi nečekalo. „Bohužel nás znovu srazily neproměněné šance. Věděli jsme, že je Litvínov doma výborný, přesto jsme doufali aspoň v jedno vítězství. Nezbývá nám, než urvat třetí a stěžejní bod v sérii na domácím ledě,“ zamyslel se trenér Pavel Marek.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec