Hlavní obsah

Naše druhé místo mě nepřekvapuje, tvrdí litvínovský manažer Bubla

Josef PešoutSport.czPrávo

První Kladno, druhý Litvínov. Takový je pohled na tabulku hokejové extraligy po odehraných zápasech. Pro mnohé fanoušky obrovské překvapení. „Já ale nijak zaskočený z toho, jak se nám daří, nejsem,“ tvrdí pro Sport.cz. o skvělém rozjezdu litvínovského mužstva Jiří Bubla, sportovní manažer severočeského klubu.

Foto: Josef Pešout, Právo

Sportovní manažer Litvínova Jiří Bubla.

Článek

V létě z týmu odešli útočníci Vopat, Jánský, Černý, obránce Švarný a kariéru ukončil další zkušený bek Kroupa. Neměli jste obavy, jak si mužstvo poradí bez nich v těžkém startu do soutěže?

Nevím, kdo sdílel takové obavy. Ode mne je nikdo neslyšel. Od začátku říkám, že i současná sestava je dobrá a já klukům věřím. Potvrzuje se, že máme solidní kádr a doufám, že to takhle bude fungovat i dál.

Získali jste ve třech kolech sedm bodů. Berete to jako velký úspěch?

Ve hře bylo těch bodů devět, takže ke stoprocentní úspěšnosti nám chyběly ještě dva. Ale reálně vzato, těší nás vydařený start a spokojeni jsou jistě i naši diváci.

Chtěl byste někoho z hráčů za povedený skok do sezóny pochválit?

Nebudeme se bavit o jednotlivcích. Kluci hrají dobře jako kolektiv a od toho se všechno odvíjí.

Po pátečním zápase s Brnem nastoupí Litvínov až v úterý na Slavii. Uvítali jste víkendovou minipřestávku mezi dvěma zápasy?

Někteří hráči mají menší šrámy. Volno určitě nikomu neuškodí. Na Slavii chceme hrát s chutí.

Kam směřují litvínovské ambice?

Je začátek, ale pro nás pořád platí, že se chceme krůček po krůčku zlepšovat. Do jaké míry se nám to podaří, ukáže až další průběh sezóny.

Litvínovský asistent trenéra Jiří Kučera zastává stejnou funkci u reprezentační „dvacítky“, bývalý kouč litvínovského “áčka“ Robert Reichel vede reprezentační „šestnáctku“. Jak hodnotíte zapojení lidí z vašeho klubu do práce svazu?

I nám v Litvínově jde o prospěch českého hokeje, a pokud se bývalí vynikající hráči, kteří nyní trénují, věnují reprezentačním mládežnickým kategoriím, je to jen dobře a předpoklad vzestupu. Kučerovi i Reichlovi držím v jejich práci palce a moc jim fandím.

Reklama

Související témata: