Hlavní obsah

Špatně, špatně. Od zítřka začínáme na Slavii jinak, vzkazuje nespokojený Růžička

Přišel, sednul si a bez slitování spustil. Vladimír Růžička, trenér hokejové Slavie, po čtvrté porážce v extralize nehledal výmluvy. V kostce řekl, že vše je špatně. A něco na tom bude. Slávisté jsou v tabulce dvanáctí, čtyřikrát v řadě prohráli, když inkasovali šestnáct gólů. „Nejsem vůbec spokojený, a to se všemi zápasy. Takto jsme si to nepředstavovali. Musíme hrát mnohem agresivněji, více do těla. Zatím to tak není,“ sypal ze sebe Růžička po porážce s Plzní.

Foto: Petr Horník, Právo

Trenér Vladimír Růžička na střídačce Slavie neprožívá lehké chvíle.

Článek

Proč Slavia nehraje podle vašich představ? Myslíme si, že můžeme hrát trochu jiný hokej, takový technický, ale my na to tým nemáme. My máme mužstvo, které musí hodně bruslit, musí hrát hodně obětavě, mít nasazení. Přijde mi, že začínáme hrát, až když prohráváme.

Jste vůbec s něčím spokojený? Musím říct jednu věc. Jsem poměrně spokojený s mladými hráči, ti hrají velice dobře, ale takticky to není ono, to je zkrátka špatný. Děláme strašně chyb, a je jedno, jestli jde o mladý nebo zkušenější kluky. A třeba Plzeň si to v přesilovkách umí hodit, rozebírali nás. Něco se vypíchnout dá, ale více vidím špatných věcí. Takhle hrát nemůžeme, to vím, to vidím.

Před sezónou se vrátil do Slavie Tomáš Kůrka (odehrál 6 zápasů - 1 gól, 2 asistence). Na poslední chvíli přišel z Finska i Petr Kalus (5 utkání, 1 gól, 2 přihrávky, 66 trestných minut, je nejtrestanějším hráčem ligy). Jak jste s nimi spokojen? Oba hrozně chtějí, touží se ukázat. Zvykají si, není to jednoduché. Tomáš už tady byl, pro něj to je trochu jednodušší. Petr Kalus si myslel, že bude hrát v Jokeritu, ale přišel sem. Od něj čekáme mnohem více, musí se do toho dostat.

Od pondělí začínáme jinak, vzkázal do šatny Růžička. foto: ČTK/Michal Kamaryt

Nepřemýšlíte o výměnách některých hráčů? Když se podíváte na naše mužstvo (úsměv). Já nevím, koho můžeme měnit? Mladý hráče moc nechci, a pak máme hráče, které také moc měnit nechci. My musíme hrát jinak, vím, že toto mužstvo to v sobě má. Chce to trpělivost, ale musíme zabrat.

Před sezónou odešel Michal Vondrka, jak moc chybí? Přece máme nějaké mužstvo, kluci musí pracovat. Michal Vondrka tady není, musíme hrát s hráči, které máme. Myslím, že máme poměrně zkušený tým, obranu, která je doplněna mladými hráči, ale děláme chyby v obraně, ve středním pásmu, v útočném pásmu. Proti Plzni jsme za první třetinu vystřelili třikrát, to je špatně.

Co se bude tedy nyní na Slavii dít? Musíme začít opravdu od piky, vše musí vypadat trochu jinak, tohle je špatný. Od zítřka musíme začít úplně jinak. Takhle nemůžeme hrát, na začátku jsme uhráli dvě utkání, ale pořád to nebylo ono. V dalších zápasech se ukázalo, že to, co jsem si myslel, se potvrdilo.

Reklama

Související témata: