Hlavní obsah

Kumstát pomohl čtyřmi góly Karlovým Varům k výhře na Spartě

PRAHA

Hokejisté pražské Sparty prohráli v úterním 8. kole extraligy s Karlovými Vary 3:5. Pod druhé vítězství Západočechů v nové sezóně se výrazně podepsal útočník Petr Kumstát, který vstřelil čtyři branky. Pražané naopak i podruhé před domácím publikem prohráli.

Článek

Západočeši nastoupili bez své brankářské jedničky Mensatora, místo kterého nastoupil v úvodu nezkušený Benda. Sparta toho v první třetině ale prakticky vůbec nevyužila a mladého gólmana vážněji ohrozila pouze dvakrát. Nejblíže byl gólové trefě Tenkrát při přesilovce v šesté minutě, když usměrnil střílenou přihrávku, ale Benda se štěstím kotouč vytěsnil.

V tu dobu již ovšem hosté vedli. Po 82 odehraných vteřinách totiž našel Melenovský Deje a ten snadno překonal Pöpperleho. Naději na bodový zisk Energie navíc ještě zvýšil v polovině 14. minuty svým prvním úspěšným zásahem večera Kumstát, jehož vybídl ke skórování Pech poté, co zachytil Sersenem naslepo odehraný kotouč za Pöpperleho brankou.

Sparta se sice ve druhé třetině dokázala vrátit do hry a dokonce vyrovnat, ale po jejím skončení měla opětovně dvoubrankovou ztrátu. Na začátku 26. minuty po Sersenově ráně v přesilovce pohodlně uklidil kotouč do branky Pacovský. Chvíli nato po skončení dalšího trestu Západočechů se u bočního hrazení uvolnil Ton, perfektně načasoval přihrávku najíždějícímu Tenkrátovi a bylo to 2:2.

Psychologické výhody ale Sparta využít nedokázala. Do hostující branky přitom musel ve 33. minutě Závorka, aby nahradil zraněného Bendu. Vedení na stranu Karlových Varů ale vrátil ve 38. minutě využitou přesilovkou Kumstát a přestože Pöpperle následně vychytal Skuhravého, 28 vteřin před koncem kapituloval počtvrté, když Kumstát dovršil svůj hattrick.

Ve třetím dějství Sparta nejprve promrhala dvě početní výhody. Snížit mohl Broš, když chytře tečoval přihrávku Ivana Rachůnka, ale puk skončil za překonaným Závorkou pouze na tyči. Pojistku pro hosty měl naopak na holi Bartánus, Pöpperle byl ovšem proti. V 50. minutě už se však Sparta dočkala snížení, když na 3:4 snadno upravil Tomáš Rachůnek.

Na vyrovnání sahal krátce poté Ton, jenže svůj bekhend namířil z velmi slibné pozice mimo tyče. V 55. minutě po chybě sparťanů na útočné modré čáře uháněl na Pöpperleho osamocený Pech, ale nedal. Křečovitá snaha Sparty v závěru už k úspěchu nevedla, naopak při power play domácích nejprve minul prázdnou branku Pech, ale kanonýr Kumstát nikoliv.

HC Sparta Praha - HC Energie Karlovy Vary 3:5 (0:2, 2:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 26. Pacovský (Sersen, Milam), 28. Tenkrát (Ton), 50. T. Rachůnek (Y. Treille) - 2. Dej (Melenovský), 14. Kumstát (Pech), 38. Kumstát (Pech, D. Nosek), 40. Kumstát (Pech), 60. Kumstát (D. Nosek). Rozhodčí: Hodek, Kalivoda - Pouzar, Kis. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. Diváci: 3339.
Sparta Praha: Pöpperle - Milam, Sersen, Jan Hanzlík, Kučný, Kasík, Philipp - Pacovský, Broš, I. Rachůnek - Ton, Bližňák, Tenkrát - Y. Treille, Foster, Lapšanský - Přibyl, Žálčík, T. Rachůnek. Trenéři: Jandač, Žemlička a Martinec.
Karlovy Vary: Benda (33. Závorka) - D. Nosek, Gulaši, Bombic, Gřegořek, Gründling, Prošek, M. Rohan, Mocek - Kumstát, Pech, Košťál - Dej, Melenovský, Skladaný - Bartánus, Skuhravý, Zaťovič - Zucker, Kupec, Kuběna. Trenéři: Baďouček, Pešout a Kněžický.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín