Hlavní obsah

Smutno v Edenu, Slavia se propadá. Na tabulku nekoukám, říká kapitán

PRAHA

Smutno a truchlivo je v hokejové šatně Slavie. Tým vedený trenérem Vladimírem Růžičkou se pomalu propadá tabulkou. Po devátém kolem je dvanáctý. Z posledních šesti utkání jediná výhra a nepomáhají ani zápasy doma. Tam slávisté třikrát v řadě odešli s nulou. Ví to i kapitán Marek Tomica. „Není to ideální,“ přiznává.

Foto: Stanislav Peška, ČTK

Marek Tomica (vlevo) ze Slavie a Jonathan Sim z Pardubic v potyčce u branky.

Článek

V pátek slávisté prohráli s Pardubicemi. Dalo by se říci, že zase. V šatně to poté také podle toho vypadalo. Žádné srandičky, každý si seděl na svém místě a v hlavě se mu motala jediná otázka. Proč?  "Pokud uhrajeme první třetinu, tak býváme docela úspěšní,“ říká Tomica. Ale to není rozhodně pravidlem.

Z posledních čtyř klání Slavia vyhrála pouze jednou zahajovací dvacetiminutovku. Stalo se na Kladně a Růžičkův výběr bral tři body. Jinak ne. „Bohužel se nám nedaří zápasy otočit. Mezi sebou si o přestávce řekneme věci. Nejen já, je tu více hráčů, ale v zápase to chce spíš zklidnit,“ nezapírá slávistický útočník debaty. On přebral kapitánské céčko za zraněného Petra Kadlece, ale radosti si moc neužívá.

Slavia se nemůže chytit. V podstatě začne hrát, až když prohrává. „To je pravda, to je vidět, něco si řekneme, ale neplníme to. Není normální, aby nám jeli tři na jednoho,“ vzpomíná Tomica na prvních dvacet minut s Pardubicemi.

Kladenský odraz neměl pokračování 

Naposledy Slavia uspěla a zažila radost na Kladně. "Tam jsme nehráli špatně, mysleli jsme si, že se odrazíme, ale bohužel,“ krčí rameny útočník, který v osmi zápasech vstřelil jeden gól.

Dvanácté místo a dva body od posledních Karlových Varů. Taková je realita týmu z Edenu. Teď si zrovna jako v ráji asi nepřipadá. Na tabulku se proto moc hráčů nekouká. „To je individuální, já na ni nekoukám," kysele se Tomica pousměje. Není divu. Osm zápasů a děvět bodů není moc na kochání. Zkrátka se nedaří a recept zatím nebyl nalezen.

Co pomůže Slavii? „No, kdybychom to věděli, tak to změníme. Musíme poctivě trénovat a věřit, že obrat přijde. Nejdeme do první třetiny s tím, že nemáme nasazení, nevěřím, že někdo nejde do zápasu připravený a nabuzený. My tam prostě prolítneme,“ vrací se kapitán k začátkům utkání.

Reklama

Související témata: