Hlavní obsah

Liberec porazil Kladno 6:0 a vyšvihl se do čela extraligy

LIBEREC

Hokejisté Liberce porazili v předehrávaném utkání 12. kola extraligy Kladno vysoko 6:0 a posunuli se do čela tabulky o bod před Plzeň a Zlín. Třemi body za dvě branky a jednu asistencí se podílel na kanonádě Bílých Tygrů kapitán Petr Nedvěd. Gólman Marek Pinc udržel podruhé v sezoně čisté konto. Kladno prohrálo v Liberci pošesté za sebou.

Článek

Utkání začalo v poklidné tempu, ale mírně navrch měli v prvních minutách zápasu hosté. Jejich aktivitu ale přerušilo vyloučení Patery a 10 vteřin před jeho vypršením využil přesilovou hru Bárta. Stejný hráč mohl v 18. minutě zvýšit náskok Bílých Tygrů, ale brankář Chábera ho vychytal. Domácí se z branky radovali vzápětí. V oslabení proměnil únik po kombinaci s Urbanem Nedvěd.

Druhou třetinu začal aktivněji Liberec a byl odměněn třetí brankou. V úniku byl faulován Nedvěd Procházkou a trestné střílení proměnil střelou pod vyrážečku. Rytíři působili odevzdaně a domácí na ledě dominovali. V 31. minutě se trefil střelou pod horní tyč Vak a poslal Cháberu na střídačku.

Do branky se postavil Cikánek a po minutě a půl na ledě kapituloval a z první extraligové branky se radoval Krejčík. Liberec v závěru třetiny mohl navýšit svůj náskok, ale přesilovou hru pěti proti třem nevyužil.

V závěrečné části hry si Liberec hlídal svůj pohodlný náskok a hosty příliš do šancí nepouštěl. Naopak hrál zezadu a pokoušel se o brejky. Špaček ujel dvakrát obraně, ale vždy ztroskotal na Cikánkovi. Přes čtyři tisíce diváků se šesté branky dočkalo pět minut před koncem, kdy se prosadil Klimenta.

Bílí Tygři Liberec - Rytíři Kladno 6:0 (2:0, 3:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 9. Bárta (Kajínek), 19. P. Nedvěd (T. Urban), 26. P. Nedvěd z trestného střílení, 31. Vak (Klimenta, Špaček), 32. L. Krejčík (P. Nedvěd), 55. Klimenta (Vak, Špaček). Rozhodčí: Hribik, Trombík - Bláha, Kostka. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4049.
Liberec: Pinc - Čakajík, Trončinský, Holub, Hay, Pavlů, Ulrych, Derner, Kajínek - Bartovič, P. Nedvěd, Kudrna - Špaček, Vak, Klimenta - Dušek, T. Urban, Bárta - Vantuch, L. Krejčík, Kica. Trenéři: Kalous a Pešán.
Kladno: Chábera (31. Cikánek) - J. Drtina, Lepine, Toman, David Růžička, L. Procházka, Piskáček, od 31. navíc Gutwald - Bicek, Patera, Hlaváč - Kalla, Dragoun, Hovorka - Bílek, Lukáč, Kuchler - Valský, Knotek, Kafka - od 21. navíc Melka. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.

Reklama

Související témata: