Hlavní obsah

Komorní prostředí na Spartě. Ton se těší na každou stovečku navíc

Velký skok v tabulce zaznamenali hokejisté Sparty. Ve středu porazili Vítkovice a jsou čtvrtí, před zápasem byli devátí. Do první čtyřky je posunula výhra 4:2, první tři body, které nasbírali před svými fanoušky v probíhající sezóně. "Jsme rádi, že jsme konečně udělali tři body doma, proti Vítkovicím to byl od začátku náš zápas. Pořád tam jsou nějaké chybičky, ale utkání jsme měli od začátku do konce pod kontrolou,“ byl spokojený Petr Ton, který vstřelil za klub z Holešovic 200. gól v extralize.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Radost hokejistů Sparty z gólu

Článek

Vítkovice ale snížily pár sekund před koncem druhé třetiny, byl to pro vás problém? Je to fráze, ale musíme to tak brát. Starší jsme si vzali v kabině slovo, prostě vedeme o gól a nesmíme myslet, že jsme gól dostali. Tohle si můžeme rozebrat a říci druhý den. Ne být skleslí nebo na sebe řvát a být pesimističtí.

Vicemistra jste porazili poprvé od března 2010, k tomu jsme hostům vzali možnost jít do čela tabulky, takže povedený večer, souhlasíte? Letos jsme prolomili Budějovice, Pardubice, teď i Vítkovice, ale takhle to nemůžeme brát, máme úplně nový tým.

Ale v pátek jste přehráli první tým tabulky, poté mistra z Třince, teď Vítkovice. Pro stmelování mužstva asi ideální chvíle, ne? Určitě. Liga bude asi hodně vyrovnaná jako loni. Je jedno s kým se hraje, doma jsme prohráli s posledním týmem tabulky, vyhráli jsme ve Zlíně, který do té doby ještě neprohrál, je vidět, že každé utkání je jiné. S prominutím, ale na tomhle letišti se při této komornější atmosféře na začátku sezóny hraje hůře, když chce tým jen bránit. Vítkovice také mají velké hřiště, hrají nahoru a dolů, myslím, že se lidem musel tento zápas líbit.

Přišlo 3700 diváků, což je o něco více než minule, je to povzbuzující? Určitě. Mě mrzí, jak dopadla loňská sezóna, druhá věc je, že se projevuje i ekonomická situace. V této hale já nepoznám, jestli jsou tři tisíce nebo tři tisíce sedm set. Tahle hala potřebuje aspoň šest tisíc, uvidíme, budeme se snažit vyhrávat. Každá stovečka, když přijde, tak budeme rádi.

Ve středu jste vstřelil gól číslo 200 ve Spartě, to bude něco stát, že? Zatím mi nic pokladník neřekl, ale člověka těší, když vidí mezi jakými jmény je. Teď jsem se odpoutal od Davida Výborného. Po ofenzivní stránce mě to těší, snad jsem na Spartě něco zanechal, doufám, že to ještě nějakým gólem podpořím.

Reklama

Související témata: