Hlavní obsah

Zlín - Olomouc 1:4Zlín prohrál doma potřetí za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Káňa 0 : 1
26. Bambula 0 : 2
46. Knotek 0 : 3
48. Okál 1 : 3
49. Káňa 1 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Zlína podlehli v duelu 27. kola extraligy Olomouci 1:4. Berani prohráli potřetí za sebou, přestože všechny zápasy odehráli doma. Získali z nich jediný bod za porážku s Karlovými Vary v prodloužení. Třemi body se pod úspěch Hanáků podepsal útočník Jan Káňa, když dvakrát skóroval a přidal asistenci.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Brankář Zlína Daniel Huf. Archivní foto

Článek

Zlín měl po sobotní prohře s Litvínovem (0:2) další možnost vyhoupnout se tabulkou o něco výš, když Olomouc byla hned před ním dvanáctá. Hosté ale byli zprvu aktivnějším týmem. Domácí sice měli možnost paradoxně při vlastním oslabení, Sedláček však střílel nepřesně.

Poté už se hrálo před strážcem zlínské branky Hufem. Po chybné rozehrávce Gazdy, jenž se chystá na reprezentační akci do Ruska, měl možnost otevřít skóre Nahodil, v rychlosti však nevymyslel víc než střelu do gólmana. Ten si posléze poradil i s ranou a následnou dorážkou Gřeše.

Na startu prostředního dějství se pak Hanákům podařilo bezbrankový stav zlomit. Nejprve v čase 24:41 před Hufem sice Valskému nesedla střela, dílem náhody se však z toho vyklubala skvělá nahrávka na Káňu, jenž už neměl těžkou práci.

Uběhlo pouhých dvacet sekund a Olomouc vedla už 2:0. Na pravé straně našlápl Bambula, protáhl se skrze obranu Beranů, kličkou se dostal za domácího gólmana a vstřelil svůj druhý gól v sezoně.

Třetí branku hosté mohli přidat v oslabení, při situaci dva na nikoho ale i kvůli Honejskově faulu situace gólem neskončila. Naději pro Zlín před přestávkou mohl vykřesat právě Honejsek, zblízka však Lukášův beton nepřehodil.

Zřejmě poslední možnost udělat něco se zápasem měli Berani na startu třetí třetiny, jenže při přesilovce neuspěl Honejsek a ani Řezníček, který mířil do tyče.

"Dalo by se říct, že jsme v krizi. Nedáváme góly. A když tam nějaké šance máme, tak je nevyřešíme. Dostáváme se pod tlak a bohužel platíme za naše chyby. První gól, který většinou dostaneme, nás pošle do kolen a je momentálně těžké se z toho vyhrabat. Potřebujeme nějaký zápas urvat, dostat se z toho ven. Ani hra nevypadala dobře, jen po vstřeleném gólu jsme šli trochu nahoru. Ale obecně je to teď špatné," přiznal domácí obránce Tomáš Žižka.

Pak už následoval Ferencův trest, který celkem rychle proměnil už v třígólové vedení Mory Knotek. A ačkoliv Berani za necelé dvě minuty kontrovali díky trefě Okála, která po dlouhých 159 minutách a 31 sekundách ukončila jejich čekání na gól, drama to neznamenalo. Za 71 sekund vrátil vedení o tři branky Hanákům svým druhým zásahem v utkání Káňa.

"Jsme spokojeni s třemi body a čtyřmi vstřelenými góly. Byl to zápas, po kterém musím hráče pochválit. Věděli jsme, že Zlín má v nohách včerejší těžké utkání. Neměli jsme takovou šťávu, ale museli jsme se s tím porvat. Před dvěma dny jsme urvali dva body v Plzni a věřili jsme, že nastartujeme nějakou bodovou sérii, což se povedlo. Zápas jsme odehráli opravdu velmi dobře a pokračovali jsme ve výkonu z Plzně," řekl kouč vítězů Jan Tomajko.

27. kolo hokejové extraligy:
PSG Berani Zlín - HC Olomouc 1:4 (0:0, 0:2, 1:2)
Branky a nahrávky: 48. Okál (Vopelka, Ferenc) - 25. J. Káňa II (Nahodil, Valský), 26. Bambula (J. Knotek, Ondrušek), 46. J. Knotek (J. Káňa II, Ondrušek), 49. J. Káňa II (Kolouch, Valenta). Rozhodčí: Hodek, Pilný - Hynek, Kajínek. Vyloučení: 6:8. Využití: 0:1. Bez diváků.
Sestavy:
Zlín: Huf - Řezníček, Ferenc, Žižka, Gazda, M. Novotný, D. Nosek, Matyáš Hamrlík - Köhler, Herman, Karafiát - Okál, Honejsek, Vopelka - Poletín, P. Sedláček, J. Ondráček - Sebera, R. Pšurný, Šlahař. Trenér: R. Svoboda.
Olomouc: Lukáš - Škůrek, Švrček, Dujsík, Valenta, A. Rutar, Ondrušek - Bambula, J. Knotek, Burian - Kucsera, Kolouch, J. Káňa II - Valský, Nahodil, Olesz - V. Tomeček, Kusko, Gřeš. Trenéři: Moták a J. Tomajko.

Reklama

Související témata: