Hlavní obsah

Do čela se vrací Budějovice, Zlín prohrál doma se Slavií

PRAHA

Čtyři zápasy hokejové Tipsport extraligy nabídl úterní podvečer. Na programu byla tři utkání dohrávaného prvního kola, které bylo v září odloženo po letecké tragédii s hokejisty Jaroslavle. A opět se po dnešku měnilo čelo tabulky. Dosud vedoucí Zlín totiž prohrál doma s pražskou Slavií a před něj se dostaly České Budějovice po výhře nad poslední Mladou Boleslaví.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Jakub Krejčík ze Slavie (vpravo) před Petrem Holíkem ze Zlína

Článek

První Zlín se postavil dvanácté Slavii. Předchozí klání vyhrál tým PSG 5:4 po samostatných nájezdech v Praze, tentokrát to svěřenci kouče Růžičky oplatili i s úroky - ve Zíně vyhráli 3:0. Stejně jako v pražském derby zafungovalo kouzlo brankáře Dominika Furcha, který vychytal svou druhou nulu v sezóně.

Druhé České Budějovice přivítaly poslední Mladou Boleslav a se svým soupeřem neměly slitování. V čase 0:25 otevřel skóre Kotalík, za dalších třicet vteřin zvýšil Langhammer. Brankář hostí Hübl si tak nezachytal ani celou minutu, když jej vystřídal Valent. Balaštík sice ještě v první třetině snížil, ale dva góly Květoně v polovině zápasu rozhodly o zápasu.

Pardubice rozhodly devět vteřin před koncem

Sedmé Pardubice změřily síly s Rytíři z Kladna, kteří jsou jen o jednu příčku níže. A šlo o jejich první vzájemný duel v tomto ročníku extraligy. Kladenští poslední dva zápasy vyhráli, ale v Pardubicích se jim už roky nedaří, naposledy zde vyhráli v roce 2007. Tentokrát to vypadalo, že by si mohli odvézt alespoň bod, jenže proti byl obránce Sičák, který vstřelil vítězný gól pouhých devět vteřin před koncem zápasu.

Mistr z Třince v neděli vyhrál v Brně gólem šest vteřin před koncem, ale v Liberci se tentokrát k němu štěstí otočilo zády. Nepomohlo ani, že vedl o dvě branky už po čtyřech minutách. Liberec srovnal sedm minut před koncem, pak třinecký Bonk neuspěl v trestném střílení a nakonec selhal při vlastní přesilovce v prodloužení, kdy ujel domácí kapitán Nedvěd a vystřelil Bílým Tygrům dva body.

Hokejová Tipsport extraliga, 1. kolo:
Č. Budějovice - Ml. Boleslav 4:2on-line
Branky: 31. a 32. L. Květoň, 1. Kotalík, 1. Langhammer - 16. Balaštík, 47. Výborný.
Zlín - Slavia 0:3on-line
Branky: 12. Kalus, 19. Krenželok, 60. T. Svoboda.
Liberec - Třinec 3:2 v prodlouženíon-line
Branky: 6. Klimenta, 53. Krejčík, 61. Nedvěd - 2. Rufer, 4. Orsava.
Hokejová Tipsport extraliga, 10. kolo:
Pardubice - Kladno 3:2on-line
Branky: 25. Buchtele, 35. Koukal, 60. Sičák - 22. Kuchler, 46. Kalla.

Reklama