Hlavní obsah

Slavia vstřelila doma gól po 165 minutách a přetlačila mistra z Třince

Hokejisté Slavie v 19. kole přetlačili úřadujícího mistra z Třince a vyhráli 3:2 po nájezdech. Rozhodující trefu si připsal Vladimír Růžička. Domácí se probudili ze zlého snu, konečně doma vyhráli. K tomu prolomili i střelecké trápení, které je v O2 aréně provázelo 165 minut!

Článek

Před pátečním soubojem Slavia doma prohrála sedm z devíti zápasů, není v extralize horšího týmu v této sezóně, v normální hrací době porazila pouze na úvod ročníku Karlovy Vary. To se psalo 18. září. Sedm týdnů slávističtí fanoušci čekali na tři body z O2 arény.

Co přineslo prvních dvacet minut s úřadujícím šampiónem?

Zase to byli domácí, kteří zahajovací třetinu prohráli. Při odchodu do šatny už před svými fanoušky neskórovali 154 minut a 8 sekund!

První gól utkání padl ve 4. minutě. Slávistický gólman Dominik Furch vyrazil puk, ale toho si poté domácí moc nevšímali, patrně ho hledali, ale dříve ho spatřil za brankou Martin Adamský, který rozjásal střídačku hostí. Poté David Květoň nevyužil stoprocentní šanci při početní výhodě, před koncem této části dále ujížděl sám na gólmana opět Adamský, ale neproměnil. Byli to hosté, kteří se chovali jako doma.

Největší šance Slavie se zrodila 35 sekund před sirénou, Petr Kadlec při přesilovce napálil od modré, Martin Vojtek neudržel puk, ale nikdo z červenobílých nebyl poblíž. V poslední sekundě mohl ještě srovnat Jakub Krejčík, ale ani on neuspěl a nejlepší tým z venkovních hřišť vyhrával 1:0 nad nejhorším mužstvem z domácích arén. Potvrzoval se fakt, že Třinec venku dosud nebodoval pouze v jediném z osmi zápasů.

Domácí gól po 165 minutách! 

V polovině utkání přišla velká o dlouho očekávaná slávistická chvíle - gól v síti hostí po 165 minutách a 29 sekundách. Přesilovku využil Petr Kuboš. Zlom ale v této třetině nenastal.

Hosté mohli jít do vedení také při početní výhodě, ale nedokázali se prosadit, naopak jejich spoluhráč Rob Davison byl zasažen pukem do hlavy a práci měli lékaři.

Za chvíli prokázal postřeh brankář Furch, šel pro puk za branku, ale střela byla tečována a černá guma směřovala do branky, slávistický brankář se rychle vrátil, otočil a skokem zachytil puk před brankovou čárou. Gól ale přece jen padl. V poslední minutě vše prostřelil Josef Hrabal a mistr zase vedl.

Slávisté zvýšili tempo v poslední třetině, Vojtek si nemohl stěžovat na malou permanenci, ale se vším si poradil a Oceláři stále o gól vedli. Stav 1:2 svítil na kostce nad ledem i deset minut před koncem závěrečné dvacetiminutovky.

Za tři minuty ale srovnal Tomáš Hertl, junior, který jako jeden z mála prokazuje formu ve Slavii. Na tu v pátek přišlo 2793 fanoušků. Návštěva, která není zrovna hodna ovací. Domácí vzápětí hráli přesilovou hru, ale všechny střely skončily mimo tři tyče. Hosté se za necelou minutu opět ocitli v oslabení. A zase ho přečkali bez újmy.

Jelikož už nikdo nedal gól, nastal čas prodloužení. Ani po pěti minutách nastaveného času nepadla rozhodující trefa, nastala doba pro samostatné nájezdy.

Rozhodují trefu si připsal Vladimír Růžička a druhý bod si do tabulky přičetla Slavia.

Slavia - Třinec 3:2 sn (0:1, 1:1,1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 32. Kuboš (Krenželok, T. Hertl), 54. Hertl (Žejdl, Kolařík), 65. Růžička - samostaný nájezd - 4. Adamský (Kohn), 40. Hrabal (Ostřížek). Rozhodčí: Šindler, Souček - Pouzar, Kis. Vyloučení: 5:6, navíc Krenželok (SLA) 10. minut OT. Využití: 1:0. Diváci: 2793.
Furch - Kadlec, Kolařík, Kuboš, Šulc, Roth, Vašíček, J. Krejčík - Krenželok, T. Hertl, Tomica - Kůrka, T. Svoboda, M. Čermák - P. Jelínek, V. Růžička ml., Sklenář - Žejdl, Jaškin, J. Doležal. Trenéři: V. Růžička st., Čelanský a Beránek.
Vojtek - Hrabal, Zíb, Richter, Davison, Cartelli, Hudec, Lojek, Kania - D. Květoň, Bonk, McGregor - Kohn, Peterek, Adamský - Klimenta, Polanský, Hrňa - Orsava, Ostřížek, Rufer. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.

Reklama

  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice