Hlavní obsah

České Budějovice porazily Mladou Boleslav a stíhají vedoucí duo

ČESK0 BUDĚJOVICE

Hokejisté Českých Budějovic porazili ve 27. kole extraligy Mladou Boleslav 3:2. Vítězný gól vstřelil útočník Pavel Kašpařík. Jihočeši vyhráli doma počtvrté za sebou a upevnili si průběžné třetí místo v tabulce, v níž stíhají vedoucí Spartu a Liberec. Na Pražany ztrácí jen tři body.

Foto: David Veis, Reuters

Potyčka Darrella Haye z Boleslavi (vlevo) a Milana Gulaše z Budějovic ve 27. kole extraligy.

Článek

Od začátku se dostávali dopředu častěji Mladoboleslavští, ale Tomas nedokázal zakončit po přihrávce od Cetkovského a neuspěl ani Stieler, který jel sólo na Kováře po chybné rozehrávce domácího Nováka. Rychle za sebou následovala dvě vyloučení na každé straně, při přesilovkách se však nic dramatického neudálo.

Jihočechům nastaly horké chvíle teprve poté, co ke Kotalíkovi přisedl na hanbu Šimánek a jejich spoluhráči se museli téměř půl minuty bránit ve třech. Hosté se neprosadili, přestože Balaštíkova střela švihem byla hodně nepříjemná. Skóre otevřel v 19. minutě Gulaš, jenž v útočném pásmu převzal kotouč od Kotalíka a prokličkoval s ním až do branky.

Do druhého dějství vstoupili znovu aktivněji Středočeši. Tomas byl úplně sám mezi kruhy, ale přihrávku od Balaštíka nezužitkoval. V pokračujícím závaru Cetkovský nepřehodil ležícího Kováře, o chvíli později se nevedlo ani Bahenskému, který střílel z levého kruhu. Při trestu Nováka už se však Tomas nemýlil a bylo srovnáno.

Za půldruhé minuty vrátil domácím vedení Ptáček, jenž při vyloučení Stielera přesně vypálil od modré čáry. Více ze hry přesto dále měli hosté. Zblízka se snažil zakončit Balaštík, po něm i Cetkovský a dvakrát Bahenský, který neuspěl ani na třetí pokus, když se ocitl sám před Kovářem. Na protější straně předvedli pěknou akci Šimánek s Martynkem.

V úvodu třetí třetiny hosté několikrát vyzkoušeli Kovářovu pozornost, ale potom jakoby jim začaly zvolna docházet síly. Zasahovat musel také brankář Hübl, který měl plné ruce práce hlavně se střelou Ptáčka po pěkné kombinaci Červeného řady. Přihrávku od Květoně do ideální pozice dostal Gulaš, ale chtěl si pohrát s pukem a sám se připravil o šanci. Následně Mertl mířil vysoko a Kranjcovu střelu od modré zastavil Hüblův beton.

Potom se projevila zkušenost Kašpaříka, jenž mazácky prostřelil Hübla z levého kruhu a Jihočeši vedli o dva góly. Při trestu Vydareného v závěru hosté rozehráli power play a Balaštík ze skrumáže rychle snížil. K vyrovnání měl blízko Hrdel, ale stav už se nezměnil.

HC Mountfield České Budějovice - BK Mladá Boleslav 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 19. Gulaš (Kotalík), 28. Ptáček (Kotalík, Gulaš), 53. Kašpařík (Martynek) - 26. Tomas (Hay, Balaštík), 59. Balaštík (Mikulík). Rozhodčí: Homola, Jeřábek - Bláha, Kostka. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:2. Diváci: 3556.
České Budějovice: Jakub Kovář - Ptáček, Kranjc, J. Novák, Vydarený, Němeček, Mikuš - Martynek, Kašpařík, Šimánek - L. Květoň, Langhammer, Podlešák - Gulaš, Červený, Kotalík - Kuchejda, Mertl, R. Pšurný. Trenéři: F. Výborný a Kupka.
Mladá Boleslav: J. Hübl - Hay, Chaloupka, Drábek, Beňovič, Rýgl, Koma, Mozík, Baldwin - Bahenský, Hrdel, Mikulík - Balaštík, Cetkovský, Tomas - Jiránek, Stieler, Demel - Goertzen, Vrbata, Lenc. Trenéři: P. Novák a Hiadlovský.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice