Hlavní obsah

Slavia zásluhou vydařených závěrů třetin porazila Třinec

PRAHA

Vydařené závěry prvních dvou třetin a dvě využité přesilovky, to jsou klíčové faktory slávistické výhry 3:1 nad Třincem v rámci 32. kola hokejové Tipsport extraligy. Tři vteřiny před koncem první třetiny otevřel skóre Kůrka, 23 sekund před druhou sirénou otupil nápor Ocelářů třetím gólem domácích Růžička. Pražané tak stáhli ztrátu na předkolo play-off na sedm bodů.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Hokejisté Slavie se radují z branky - ilustrační foto.

Článek

Do utkání vstoupili aktivněji hosté, už po půl minutě se zjevil sám před brankářem Kopřivou Orsava, nezamířil ale přesně. Stejně se zanedlouho vedlo i jeho spoluhráčům Zíbovi s Polanským. V desáté minutě pak Kopřiva vystavil ukázkovým semaforem červenou Mičulkovi.

Slavia se poprvé připomněla až vzápětí, když hrála takřka minutu a půl dlouhou přesilovku pět na tři. Přestože zejména zadák Kadlec pálil na Hamerlíka hned čtyřikrát, Třinec odolal.

Slávistický gól do šatny - díl první

V osmnácté minutě vyrobil minelu při rozehrávce slávistický reprezentant Krejčík, Klimenta postupoval zcela sám na Kopřivu, trefil však jen připravenou lapačku. Když už se zdálo, že prořídlé ochozy v první dějství gól neuvidí, domácí přeci jen udeřili. Tři vteřiny před sirénou se při početní výhodě dostal k opakované střele Kůrka a otevřel skóre.

Vstřelený gól Pražany nastartoval a Vojtek, který v třinecké brance od druhé třetiny nahradil Hamerlíka, se měl co ohánět. Ve 25. minutě se k dorážce dostal Kůrka, kličkou do bekhendu si Vojtka položil k ledu, pak však z ostrého úhlu nezamířil přesně. O čtyři minuty později nahazoval při přesilovce puk na branku od modré Krejčík a Růžička pohotovou tečí sklepl kotouč do sítě.

Odpověď Ocelářů na sebe nenechala dlouho čekat a i ona přišla v početní výhodě. Tu dvojnásobnou sice hosté ještě zužitkovat nedokázali, v pokračující klasické Hořava ranou od levého mantinelu snížil.

Slávistický gól do šatny - díl druhý

A to mohlo být Slavii ještě hůř, o půl minuty později totiž nastřelil tyčku Bonk. Místo vyrovnání naopak přišel třetí zásah domácích. A opět v samém závěru třetiny. Třiadvacet vteřin před jejím vypršením se prosadil přesnou střelou k levé tyči Micka.

Ve třetím dějství byl Třinec dvakrát blízko kontaktnímu gólu, pokaždé ale selhal mladý reprezentační forvard Orsava. Nejprve nedokázal zasunout puk za již ležícího Kopřivu, v druhém případě promarnil ještě vyloženější příležitost, když z metru nedokázal trefit zcela odkrytou branku.

Více než tři minuty před koncem sáhli hosté ke hře bez brankáře, Slavii uzamli před její kleci, snížení se přesto nedočkali.

HC Slavia Praha - HC Oceláři Třinec 3:1 (1:0, 2:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 20. Kůrka (Vondrka), 29. V. Růžička ml. (J. Krejčík, Roth), 40. Micka (Dušek) - 35. M. Hořava (Hrabal, D. Květoň). Rozhodčí: Šír, Turčan - Bejček, Charvát. Vyloučení: 9:9. Využití: 2:1. Diváci: 2549.
Slavia: M. Kopřiva - Kadlec, Valach, Kuboš, J. Krejčík, Roth, Kolařík - Kůrka, Alinč, Vondrka - Micka, Dušek, Krenželok - Pospíšil, V. Růžička ml., Tomica - Kalus, P. Jelínek, Sklenář. Trenéři: V. Růžička st., Čelanský a Beránek.
Třinec: Hamerlík (od 21. min. Vojtek) - Lojek, Zíb, Bolf, Hrabal, P. Hořava, Richter, Cartelli, Kania - Orsava, Bonk, Hrňa - D. Květoň, Peterek, M. Hořava - Klimenta, Polanský, Kohn - Mičulka, Ostřížek, McGregor. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.

Reklama

Související témata: