Hlavní obsah

Liberec - Litvínov 6:3Bílí Tygři s Vitáskem v sestavě vládli, vyhráli potřetí za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Derner 1 : 0
17. Pekař 2 : 0
21. Musil 3 : 0
28. Jelínek 4 : 0
30. Musil 5 : 0
38. Lukeš 5 : 1
38. Vlach 6 : 1
41. Hübl 6 : 2
58. Fronk 6 : 3
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Liberce porazili ve 29. kole extraligy doma Litvínov 6:3 a vyhráli potřetí za sebou. Dvěma góly k tomu přispěl Adam Musil a tři asistence si za Bílé Tygry připsal Radan Lenc. Verva prohrála čtvrtý z posledních pěti duelů.

Foto: Černý Vít, ČTK

Vpravo Ondřej Vitásek z Liberce, vlevo Tomáš Pospíšil z Litvínova.

Článek
Fotogalerie

Liberec už do utkání nasadil také nejčerstvější posilu, navrátilce z KHL a reprezentačního obránce Vitáska. Aktivněji však začali utkání hosté a Kváčovu pozornost po pár vteřinách hry prověřil ostrou ranou Irving. Pak ale fauloval Štich a domácí měli k dispozici přesilovku. Nesehráli ji však dobře a Godlu prakticky neohrozili.

Ihned po skončení oslabení navíc domácí obraně pláchnul Zygmunt, Kváča se ale blýsknul výborným zákrokem. Při další šanci Zdráhala mu dokonce pomohla horní tyč. Až poté se ke slovu dostali také Bílí Tygři a hned z toho byl vedoucí gól. Po vyhraném buly přiťuknul Pekař puk Dernerovi a jeho rána s přispěním teče jednoho z bránících hráčů skončila až v síti.

Litvínov mohl bleskově odpovědět, jenže Hüblovi sebral gólovou radost Kváča. Na opačné straně měl možnost přidat druhý gól domácích Pavlík, vyprášil ale pouze Godlovy betony. Brankář Vervy poté vyfasoval dvouminutový trest za podrážení a Liberečtí nabídnutou šanci využili. V početní výhodě usměrnil za Godlova záda Vlachovu střílenou přihrávku Pekař a mohl se radovat z premiérové trefy v extralize.

Musil dal domácím jistotu

Hned po minutě druhé části navíc přišla další studená sprcha pro Vervu. Birner milimetrovým pasem našel Musila a ten trefou do odkryté branky zvýšil již na rozdíl tří gólů. Snížit mohl po rychlém přečíslení Zdráhal, Kváča se ale proti jeho střele skvěle přesunul. Hned vzápětí přidal čtvrtý zásah Liberce tečí Dernerovy střely domácí kapitán Jelínek. Zároveň tím vyhnal Godlu na střídačku, do branky putoval Zajíček.

Foto: Černý Vít, ČTK

Ondřej Vitásek z Liberce.

Ani on ale neudržel čisté konto příliš dlouho - po necelých dvou minutách pobytu v brance ho svým druhým gólem v utkání překonal Musil. Liberec v této fázi hry naprosto dominoval a blízko šestému gólu byl Vlach, Zajíčkovi ale tentokrát pomohla tyč.

Vlach se přesto své trefy dočkal v závěru druhého dějství, když dokonce ve vlastním oslabení využil výbornou přihrávku Lence. V pokračující početní výhodě se čestného úspěchu přeci jen dočkali také hokejisté Vervy, trefil se Lukeš.

Foto: Černý Vít, ČTK

Zleva Ladislav Šmíd z Liberce, Jiří Fronk z Litvínova, brankář Litvínova Denis Godla.

Bílí Tygři začali třetí třetinu lehkovážně a hned po 41 vteřinách hry je potrestal Hübl, který za Kváčova záda dorazil Lukešovu ránu. Na rozdíl tří branek mohl poté upravit Fronk, tváří v tvář Kváčovi ale neuspěl.

Litvínovští se i nadále snažili hrát aktivně a Kváča musel být neustále v pozoru. Liberec se poté už nikam nehnal a spíše kontroloval své vedení. Na konečných 3:6 ještě v závěru utkání snížil šikovnou tečí hostující Fronk.

29. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Verva Litvínov 6:3 (2:0, 4:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 10. Derner (Pekař, P. Jelínek), 17. Pekař (J. Vlach, Rosandič), 21. A. Musil (Birner, Lenc), 28. P. Jelínek (Derner), 30. A. Musil (Lenc, Birner), 38. J. Vlach (Lenc) - 38. F. Lukeš (Pospíšil, Balinskis), 41. V. Hübl (F. Lukeš), 58. Fronk (P. Zdráhal, Válek). Rozhodčí: Hejduk, Šindel - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 4:5, navíc Pekař - Irving oba 10 minut. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Bez diváků.
Liberec: Kváča - Knot, Šmíd, Rosandič, Vitásek, T. Hanousek, Derner, Kolmann - Lenc, A. Musil, Birner - Pekař, P. Jelínek, T. Rachůnek - R. Pavlík, Hrabík, J. Vlach - Průžek, Šír, D. Špaček. Trenér: P. Augusta.
Litvínov: Godla (28. Zajíček) - Irving, Ščotka, Balinskis, D. Kolář, Štich, Demel - P. Zdráhal, M. Hanzl, Jarůšek - Pospíšil, V. Hübl, F. Lukeš - Fronk, Gerhát, P. Svoboda - Válek, Helt, Zygmunt. Trenér: Országh.

Reklama

Související témata: