Hlavní obsah

Nabídka Komety mi dávala největší smysl, tvrdí po vysoké výhře nad Budějovicemi nadšený Bondra

Čestmír FolkSport.czPrávo

Poprvé od příchodu z Kunlunu oblékl brněnský dres a hned přispěl gólem k vysoké výhře hokejistů Komety v extraligovém duelu nad Českými Budějovicemi (10:4). Útočník slovenské reprezentace Dávid Bondra (28), syn slavného otce Petera, netají po vydařeném debutu obrovské nadšení.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Nový hráč Brna David Bondra se raduje ze svého prvního gólu v brněnském dresu

Článek
Fotogalerie

Jak jste se cítil ve svém premiérovém utkání v české nejvyšší soutěži?

Velice dobře. Jsem moc rád, že jsem v Brně, a že jsme tak hladce zvítězili. Snažil jsem se v zápase s Motorem na sto procent plnit úkoly, které jsem od trenérů dostal. Svoji branku beru jako velmi příjemný bonus. Měl jsem od začátku prosince delší herní pauzu, a tak věřím, že moje výkony půjdou postupně ještě nahoru.

Proč jste se vlastně rozhodl uprostřed sezony pro přestup?

V Kunlunu jsem byl rok a půl, a jsem moc rád, že jsem si mohl KHL zahrát. Po mém předchozím působení v zámoří to pro mě byla další skvělá zkušenost. V klubu se ovšem změnil generální manažer a já už jsem v poslední době neměl v mužstvu tak výraznou roli jako předtím. Vedení preferovalo hlavně nasazování ruských hráčů. Vycítil jsem, že potřebuju změnu.

Vybíral jste z více nabídek?

Ano. Ale ta z Komety mi dávala největší smysl. Jsem přesvědčený, že tady mohu nejlíp uplatnit svoje hokejové schopnosti.

Kdy jste dorazil do Brna?

Minulou neděli. Kluci byli zrovna na tripu v severních Čechách, kde odehráli dva zápasy s Litvínovem. Tak jsem si zatrénoval individuálně, a ve středu jsem se připojil k týmu.

Jak vás noví spoluhráči v kabině přivítali?

Naprosto skvěle. Všichni mi podali ruku a představili se. Myslím, že jsem zapadl úplně bez problémů. Bavím se s každým. Už jsem stihl poznat, že v Brně je nesmírně kvalitní a kompaktní celek složený ze zkušených borců i šikovných mladíků. Jsem přesvědčený, že jsem přestoupil do super týmu. Kupříkladu způsob, jak si kluci počínají při přesilovkách, je naprostá paráda. Radost se dívat, a ještě větší, když u toho můžu být přímo na ledě.

Našel jste v šatně nějakou známou tvář?

Ne. Osobně jsem se neznal s nikým. Pamatoval jsem si jen Petera Schneidera, proti němuž jsem nastupoval před lety v mládežnických soutěžích.

Co byste chtěl s Kometou v této sezoně dokázat?

Naším prvotním úkolem bude posunout se v extraligové tabulce v základní části ze současného devátého místa podstatně výš, abychom si před play off vybudovali lepší výchozí pozici. Ve vyřazovacích bojích se pak může stát cokoliv. Udělám maximum, abychom došli co nejdál. Samozřejmě že bych se moc rád dočkal v Brně nějakého velkého úspěchu.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Autor hatricku Peter Mueller z Brna (vpravo), zleva Filip Král z Brna a Filip Pyrochta z Brna.

Dostal jste se aspoň na Štědrý den domů do Popradu?

Ne. Původně jsem to plánoval, avšak kvůli nutnosti karantény jsem od toho ustoupil. Vánoce jsem proto strávil sám v Brně, což samozřejmě nebylo moc příjemné. Hokej je ale moje práce, kterou mám rád, a tak se nedalo nic dělat. Se svými nejbližšími jsem byl v kontaktu aspoň přes počítač a po telefonu.

Viděl vaše první utkání za Kometu otec Peter?

Předpokládám, že ano. Pokud může, zhlédne na internetu každý můj zápas. Většinou ho pak spolu i rozebereme.

Váš tatínek byl nejlepším střelcem a finalistou NHL a se slovenským národním mužstvem vybojoval titul mistrů světa. Jste si hokejově podobní?

Taťka se mě snažil všechno naučit, ale měl trochu jiný hokejový talent než já. Byl neskutečně rychlý a uměl tvrdě zakončit. Mojí předností je zase agresivita a důraz. Jsem přesvědčený, že díky tomu mohu být Kometě platný v útoku i v defenzívě.

Reklama

Související témata: