Hlavní obsah

Zlín - Vítkovice 2:0Zlín po třech prohrách zabral a zdolal Vítkovice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
0. Leška 1 : 0
0. Čajánek 2 : 0

ZLÍN

Hokejisté Zlína po třech porážkách zabrali a porazili ve 37. kole extraligy Vítkovice 2:0. O branky Zlína se postarali Petr Leška a Petr Čajánek, gólman Jakub Sedláček udržel podruhé v sezoně čisté konto. Vítkovice prohrály čtvrtý z posledních pěti zápasů.

Článek

Do utkání vstoupil aktivněji Zlín a ze své aktivity vytěžil přesilovku po vyloučení Malíka. K vážnějšímu ohrožení vítkovické branky se ale Berani nedostali. Potom neměl v dobré pozici Kubiš dostatek času poslat puk do odkryté branky. Ani Ondráček z dobré palebné pozice neprostřelil výborného Málka. Nápor Zlína ale korunoval ve 14. minutě gólem Leška, jenž dorazil střelu Matějíčka.

Aktivita Zlína neutuchala ani v dalším průběhu hry. Roman Vlach na obranné modré čáře obral o puk Kasíka, řítil se k hostující brance, ale tísněný zakončil své sólo pouze do připraveného gólmana Málka. Závěr první třetiny odehrál Zlín v přesilovce, kterou ale nevyužil.

Na začátku druhé třetiny putoval na trestnou lavici Köhler. V oslabení hýřili domácí pohybem. Na gólmana Málka vypálil Vlach, jenž nasbíral cenné vteřiny. Také v prostřední části hry měli převahu domácí. V ojedinělé šanci Vítkovic zblízka vystřelil Ujčík, ale s jeho pokusem si Sedláček bez potíží poradil. Pohlednou akcí se prezentovali Holík s Čajánkem. První jmenovaný hráč připravil přesnou přihrávkou pozici pro svého kapitána. Čajánek ale jeho příhru už nečekal a parádní akci tak chybělo zakončení.

Zlín dvojnásobnou přesilovku nevyužil

Ve 35. minutě se Zlínu naskytla dvojnásobná přesilovka v délce 80 vteřin. Před jejím začátkem si trenér Vlach vyžádal oddechový čas a domácí měli velký tlak, ale vítkovického brankáře neprostřelili.

V úvodu poslední třetiny si vytvořil Zlín velký tlak. Stejně jako po většinu utkání ani tentokrát nedokázali Matějíček s Veselým překonat brankáře Málka. Na opačné straně se blýskl gólman Sedláček, jenž zlikvidoval jedovatou střelu Štefanky od modré čáry.

Zatímco Zlín se snažil vstřelit rozdílovou branku, Vítkovice toužily po vyrovnání. K vidění tak byl oboustranně útočný hokej. Do brejku se dostal Klimek, jenž ale při svém úniku zlínského brankáře nepřekonal. V dobré střelecké příležitosti nepřesně zamířil Veselý do zadního hrazení.

Ubývající čas nahrával domácímu týmu. Ke konci základní hrací doby rozhodčí vyloučili několik hráčů. Vítkovice se tak připravily o možný bodový zisk. Ve dvojnásobné výhodě sedm sekund před koncem základní hrací doby vstřelil gól Čajánek.

37. kolo hokejové extraligy:
PSG Zlín - HC Vítkovice Steel 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 14. Leška (Matějíček, Köhler), 60. Čajánek (Holík, Kubiš). Rozhodčí: Kubuš, Müllner (oba SR) - Barvíř, Jindra. Vyloučení: 2:6. Využití: 1:0. Diváci: 4225.
Zlín: Sedláček - Matějíček, Linhart, Galvas, Míka, Tesařík, Řezníček - Důras, Leška, Köhler - Holík, Čajánek, Kubiš - Melenovský, Roman Vlach, O. Veselý - F. Čech, Honejsek, Ondráček - Finsterle. Trenéři: Rostislav Vlach a Turek.
Vítkovice: Málek - Malík, Kudělka, Kasík, Koma, Punčochář, Voráček, Ovčačík - Ujčík, Burger, J. Káňa - Pohl, R. Hruška, Klimek - Kucsera, Húževka, Walker - Štefanka, Strapáč, Szturc. Trenéři: Trličík a Moták.

Reklama

Související témata: