Hlavní obsah

Pardubice - Plzeň 3:4Bitvu nejproduktivnějších vyhrála Plzeň, porazila Pardubice v nájezdech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
0. Kovář 0 : 1
0. Šagát 1 : 1
0. Vostřák 1 : 2
0. Drtina 2 : 2
0. Pletka 2 : 3
0. Koukal 3 : 3
65. Kovář 3 : 4

PARDUBICE

Souboj nejproduktivnějších týmů zhlédli fanoušci v Pardubicích. Přišlo 9455 diváků. Ve 38. kole hokejové extraligy domácí narazili na Plzeň, která bojovala o čelo tabulky. Nakonec vyhráli hosté 4:3 po samostatných nájezdech, rozhodl Jan Kovář. Indiáni drží po pátku skvělou sérii - jedenáct výher v řadě a šestnáct utkání po sobě, ve kterých bodovali.

Článek

První větší šance patřila domácím, ale se střelou Jana Starého si sto devadesát centimetrů vysoký brankář Marek Mazanec poradil. Ale v šesté minutě zahajovacímu gólu utkání už nezabránil. Martin Šagát si počkal před brankou a našel místo mezi jeho betony. Ve čtvrtém klání sezóny vstřelil první gól.

V poslední minutě jel trestné střílení plzeňský Jan Kovář, který byl předtím faulován. A nemýlil se, bekhendem poslal puk pod horní tyčku branky gólmana Martina Růžičky.

Pardubice před pátečním soubojem z deseti utkání devětkrát vyhrály a dosáhly na skóre 45:15. Jejich soupeř dokonce z uplynulých deseti klání bral vždy vítězství při skóre 47:22. I přes tyto výsledky a produkci domácí trenér Pavel Hynek neočekával hodně gólů. Zahajovací třetina mu dala za pravdu.

Pardubické přesilovky nevycházely

Šestá minuta přinesla domácím opět gól. Tentokrát ale ve druhé třetině. Střela od modré čáry skončila v plzeňské brance, na 2:1 upravil Marek Drtina, hostující gólman byl z toho trochu překvapen. Za dvě minuty se divil i Růžička na druhé straně. Střela Pavla Vostřáka zpoza obránce z úhlu nebyla vidět a pardubický gólman se stačil jen ohlédnout. Byl tam.

Ve využití přesilovek měli Indiáni před duelem úspěšnost devatenáct procent, domácí téměř osmnáct. Pardubičtí za čtyřicet minut sehráli čtyři početní výhody, ale neuspěli. Po dvou třetinách nebyl ani nikdo z elitní desítky kanadského bodování produktivní v tomto zápase. Přitom šlo o čtyři hráče. Duda a Straka na straně hostí a útočníci Koukal s Kolářem na druhé straně.

Ve třetí dvacetiminutovce první gól vstřelili hosté. Ve čtvrté minutě protlačil puk za brankovou čáru Václav Pletka a Indiáni vedli. Za další střídání hráli první přesilovku, tu ale nevyužili.

Koukal poslal zápas do prodloužení

Domácí poté vyvinuli velký tlak, navíc je hnali fanoušci, kterých přišlo do ČEZ Areny 9455 tisíc, ale všechny střely končily na plzeňském gólmanovi nebo na tělech obránců. Osm minut před koncem třetí třetiny Pardubice hrály pátou přesilovku. Výsledek? Žádná velká šance a pískot diváků. Až 140 sekund před možným koncem srovnal na 3:3 kapitán Petr Koukal.

Do prodloužení zbývalo 121 sekund, když hosté začali hrát v oslabení. Domácí gól nedali a přišel čas nastavení, kde se mohlo hrát až pět minut.

A Indiáni se opět museli bránit, hráli tři proti čtyřem, protože jich bylo na ledě o jednoho více. A opět tuto pasáž zvládli. V nervózním závěru šli ven ještě dva hráči, každý z jedné střídačky. Gól ale nepadl a realitou se staly samostatné nájezdy. A v této disciplíně rozhodla střela Jana Kováře a Plzeň vyhrála 4:3.

Pardubice - Plzeň 3:4 SN (1:1, 1:1, 1:1 - 0:0 )
Branky a nahrávky: 6. Šagát (Elkins), 26. M. Drtina (T. Zohorna), 58. Koukal (J. Kolář I, Starý) - 20. Jan Kovář z trestného střílení, 28. Vostřák (M. Dvořák), 44. Pletka (Duda, Jan Kovář), Jan Kovář samostatný nájezd. Rozhodčí: Mikula, Polák - Bláha, Kostka. Vyloučení: 2:8. Bez využití. Diváci: 9455.
M. Růžička - Píša, V. Kočí, Benák, Kolář II, M. Drtina, Borer - Kolář I, Koukal, Starý - Jánský, Kousal, Buchtele - Somík T. Zohorna, Nahodil - Šagát, Elkins, T. Nosek. Trenéři: Hynek a Lubina.
Mazanec - Vykoukal, Jiří Hanzlík, Kaberle, Marušák, St. Pierre, Modrý, Kinrade - Duda, Martin Straka, Pletka - M. Dvořák, Havlíček, Kubalík - Stránský, Jan Kovář, Johnson - Vostřák, Pitule, M. Heřman. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Michal Straka.

Reklama

Související témata: