Hlavní obsah

Jsme ostražití, aby nepřišla namistrovanost, říká Kovář po 11. výhře Plzně v řadě

To se často nevidí. Nejdříve gól ve dvacáté minutě z trestného střílení, poté druhý v samostatném nájezdu, který rozhodl. A pokaždé se předtím radil. Plzeňský hokejista Jan Kovář přispěl Indiánům ke dvěma bodům v Pardubicích po výhře 4:3. I díky jeho zásahům tým ze západu Čech vyhrál jedenáctý duel v řadě a po šestnácté za sebou bodoval.

Foto: Mlejnková Alexandra, ČTK

Plzeňský útočník Jan Kovář střílí rozhodující gól v samostatných nájezdech. V pardubické brance je Martin Růžička.

Článek

Nejdříve se Kovář radil s brankářem Mazancem. Toho poslechl, ale po prodloužení zakončil opačným stylem. S tím mu zase radil spoluhráč Vostřák. Tady jeho rady ale nevyslyšel. „Přišlo mně vhodnější to udělat na druhou stranu, naštěstí se to povedlo,“ byl spokojený mladý plzeňský útočník.

Plzeň má formu, daří se jí, bod ztrácí na první Spartu, na třetí České Budějovice má náskok devět bodů. „Já bych to takto nepojmenoval, v Třinci jsme prohráli (Plzeň nakonec vyhrála kontumačně za chybný start třineckého hráče). Pro tým je určitě dobrý, že se vyhrává, je větší sebevědomí, více si člověk dovolí, ale zároveň musíme být stále ostražití, aby to nesklouzlo k nějaké namistrovanosti,“ upozornil po výhře 4:3 v Pardubicích jedenadvacetiletý forvard, který v této sezóně odehrál 38 zápasů, dosáhl na 30 bodů a je třetím nejproduktivnějším Indiánem.

„Trenér nám to připomene, na tohle téma jsme se taky bavili,“ připomněl jeden z nejmladších v mužstvu slova kouče Mariana Jelínka.

Na první Spartu Kovář nekouká 

Na čele je Sparta, na záda ji dýchá právě tým z Plzně. „Já osobně na Spartu moc nekoukám. Myslím, že je jedno, jestli jdete do play-off z prvního nebo pátého místa. Základ je dostat se do šestky, pak se uvidí,“ nedělá si velkou hlavu Kovář o souboj o čelo.

„Tohle vítězství není asi moc důležitý, je to hezký, jde o dlouhodobou soutěž, ale na to se potom nikdo nekouká, pohár se dává až potom. Je jedno, kdo vyhraje Prezidentův pohár, na to se nevzpomíná,“ dodal na chodbě v Pardubicích Kovář, který se učí od hráčů, kteří jsou dvakrát starší. Straka, Modrý, Kaberle, Vykoukal, Vostřák. Tým, který je přirovnávám k veteránům. Možná. Ale šlape.

„Pořád držíme sérii vítězství, jsou to hrozně zkušení kluci. Doplňujeme se, oni poradí, vidíme jejich přístup,“ je spokojený s namíchanou chemií v šatně hráč, který rozhodl poslední zápas Plzně.

Reklama

Související témata: