Hlavní obsah

Plzeň - Liberec 10:4Plzeň deklasovala Liberec desítkou a pokračuje na vítězné vlně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
0. Kudrna 0 : 1
0. Čakajík 0 : 2
0. St. Pierre 1 : 2
0. Kovář 2 : 2
0. Havlíček 3 : 2
0. Marušák 4 : 2
0. Bárta 4 : 3
0. Duda 5 : 3
0. Straka 6 : 3
0. Duda 7 : 3
0. Vostřák 8 : 3
0. Vostřák 9 : 3
0. Vak 9 : 4
0. Dvořák 10 : 4

Hokejisté Plzně porazili ve 39. kole extraligy Liberec vysoko 10:4 a připsali si tak již dvanácté vítězství za sebou. Divoký výsledek se zrodil především v prvních dvou třetinách, v nichž padlo vždy shodně po šesti brankách. Pěti body za dva góly a tři přihrávky k němu přispěl Radek Duda. Bílí Tygři dnešním debaklem ukončili sérii čtyř vítězství.

Článek

Vstup do utkání vyšel domácím dokonale, když se už po jedenácti vteřinách prosadil tečovanou střelou St. Pierre. Hosté mohli záhy vyrovnat při přesilové hře. Paradoxně ale musel gólman Vošvrda zastavit Andrašovského průnik v oslabení. Za chvíli ovšem putoval na trestnou lavici střelec úvodní plzeňské branky St. Pierre a druhou početní výhodu Liberec zužitkoval díky pohodlné Kudrnově dorážce Nedvědovy střely.

Nedisciplinovanost Západočechů zapříčinila obrat ve skóre. V 11. minutě totiž brankář Mazanec nestačil zareagovat na Čakajíkovu přesilovkovou bombou od modré čáry. Domácí ale stačili o necelou minutu později odpovědět, když po skvělé křížné přihrávce Dudy vyrovnával do prázdné branky Kovář. Za 75 vteřin navíc nápor Indiánů korunoval dorážkou sraženého pokusu Andrašovského Havlíček, který svou gólovou střelu na 3:2 umístil přímo do levého horního rohu.

Nepříznivý vývoj první třetiny Tygry viditelně znervózněl a jejich přetížená defenziva si pomohla faulem. Během přesilové hry sice nejprve Vošvrda skvělým zákrokem zlikvidoval šanci Pletky. V 17. minutě ale vyrazil střelu Vostřáka pouze k Marušákovi, na jehož prudkou ránu z voleje už nedosáhl.

Na začátku prostřední třetiny nejprve Duda ze samostatného úniku netrefil bekhendem branku a vzápětí ho při dalším úniku zakončeném střelou do tyče fauloval Derner. Z následného trestného střílení zvýšil nejproduktivnější hráč Indiánů efektně jednou rukou na 5:2. O 14 vteřin později přihrál při přečíslení dvou na jednoho Stránský ideálně Strakovi a ten přidal šestý gól. Černou tříminutovku Tygrů orámoval přesnou střelou z pravého kruhu agilní Duda a plzeňské oslavy jen mírně zchladila chvíli na to dorážka nekrytého Bárty na 3:7.

Vykřesat naději pro hosty mohl při přečíslení ve 26. minutě Vak, ale zamířil mimo. Na druhé straně chtěl definitivně rozhodnout Straka, nezkrotil však kotouč před odkrytou brankou. Poslední šanci na návrat do hry propásli hosté ve 31. minutě, kdy nevyužili téměř minutovou dvojnásobnou početní výhodu a naopak je od další pohromy uchránil Vošvrda zasahující proti Vostřákovi vracejícímu se z trestné lavice.

Zkušený střelec si vše vynahradil v závěru druhé dvacetiminutovky, poté co dvakrát skóroval krátce po skončení přesilovky domácích. Závěrečná část se hrála již pouze z povinnosti. Západočeši chtěli vyslyšet přání fanoušků vidět desátý gól, utápěli se však ve hře na krásu a z nenápadné akce naopak šťastně skóroval ve 46. minutě Vak. Na konečných 10:4 přesto upravil po kombinaci s Pitulem a Johnsonem čtyři minuty před sirénou Dvořák.

HC Plzeň 1929 - Bílí Tygři Liberec 10:4 (4:2, 5:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 1. St. Pierre (Jan Kovář, Duda), 12. Jan Kovář (Duda), 13. Havlíček (Andrašovský), 17. Marušák (Vostřák), 21. Duda z trestného střílení, 22. Martin Straka (Stránský), 24. Duda (Jan Kovář, Pletka), 36. Vostřák (Martin Straka, Jiří Hanzlík), 39. Vostřák (Duda, Martin Straka), 57. Dvořák (Johnson, Pitule) - 4. Kudrna (P. Nedvěd, Trončinský), 11. Čakajík (Trončinský, P. Nedvěd), 24. Bárta (T. Urban, Bartovič), 46. Vak (Ulrych). Rozhodčí: Pešina, Šír - Pešek, D. Jelínek. Vyloučení: 7:6, navíc M. Heřman - Špaček oba 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:2. Diváci: 5320.
Plzeň: Mazanec - St. Pierre, Modrý, Vykoukal, Jiří Hanzlík, Marušák, J. Jeřábek, Kinrade - Duda, Jan Kovář, Pletka - Stránský, Martin Straka, Petruška - Dvořák, Havlíček, Andrašovský - Vostřák, Pitule, Johnson - od 34. navíc M. Heřman. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Michal Straka.
Liberec: Vošvrda - Výtisk, Trončinský, Čakajík, Derner, Moravec, Holub, Ulrych, od 31. navíc Říha - Kudrna, P. Nedvěd, Dušek - Bartovič, T. Urban, Bárta - Vantuch, Vak, Kica - L. Krejčík, Bulíř, Špaček. Trenéři: Kalous a Pešán.

Reklama

Související témata: