Hlavní obsah

Hokejový obránce Roth po měsíci končí v Českých Budějovicích

České Budějovice

Hokejový obránce Vladimír Roth po měsíčním působení končí v týmu nováčka extraligy Motoru České Budějovice. Třicetiletý odchovanec Ústí nad Labem sehrál vinou zranění za poslední tým tabulky jen pět utkání a nebodoval. Do kádru Jihočechů se od pondělka po měsíčním hostování v Mladé Boleslavi vrací americký bek Conor Allen. Klub o tom informoval na svém oficiálním webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Vladimír Roth končí v Českých Budějovicích.

Článek

Roth přišel do Českých Budějovic na začátku prosince poté, co po skončení angažmá v Třinci od začátku sezony nikde nepůsobil. Naposledy za Motor nastoupil 22. prosince v duelu na ledě Mladé Boleslavi při porážce 4:5.

V minulém ročníku, nedohraném kvůli pandemii koronaviru, sehrál Roth vinou zranění jen 29 zápasů a připsal si 14 bodů za tři branky a 11 asistencí. Za Oceláře hrál osm sezon po předchozím působení v pražské Slavii a Liberci, v extralize má na kontě 538 zápasů a 233 bodů (59+174).

Předloni získal s Třincem titul a v rozhodujícím šestém utkání finále při výhře 4:2 o něm rozhodl vítěznou brankou. S Oceláři vybojoval v roce 2015 stříbro a ve sbírce úspěchů má i bronz v barvách Slavie z roku 2010. Na kontě má také šest utkání v české reprezentaci.

Třicetiletý Allen si během hostování v Mladé Boleslavi připsal v deseti zápasech tři body za gól a dvě přihrávky. Celkem má v sezoně na kontě 24 utkání a čtyři body za dvě branky a stejný počet přihrávek. V české extralize má bývalý hráč Plzně a Hradce Králové na kontě 93 utkání a 25 bodů za 13 branek a 12 asistencí.

Reklama

Související témata: