Hlavní obsah

Hokejisté získali na podporu léčby leukémie téměř 900 000 korun

Praha

ruhý ročník charitativního projektu "O Kapku lepší hokej" zaměřený na podporu léčby leukémie vynesl 872 396 korun. Oproti loňsku tak hráči a týmy extraligy, první ligy i reprezentace získali na léčení dětí s poruchami krvetvorby a dalšími onkologickými onemocněními více než dvojnásobnou částku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Největší byl zájem o dres Jaromíra Jágra

Článek

"Vybraná částka je neuvěřitelná, velmi nás naplňuje zjištění, že v nelehké době pandemie se fandové hokeje dokážou spojit a společně pomoci druhým v tak nevídané míře," uvedl ředitel Nadačního fondu Kapka naděje Jan Fischer a poděkoval společnosti BPA sport marketing, která projekt koordinovala a zástupcům České televize a O2 TV.

Logo s oranžovou stužkou měli na dresech hráči národního týmu v jednom z utkání Švédských her. V domácích soutěžích měli hokejisté logo projektu na přilbách a vybraní hráči nastoupili ve speciálně upravených dresech, které šly následně do dražby. Řada hráčů si upravila hokejky oranžovými omotávkami.

Z celkové částky téměř 900 000 korun nadace nejvíce získala z dražby dresů vybraných hráčů (287 050). Prvoligové Kladno v oranžových dresech nastoupilo komplet a následně je vydražilo za 206 764 korun. Největší zájem byl o dres Jaromíra Jágra, za nějž jeden z fanoušků zaplatil 45 200 korun.

Sbírku na podporu nadace uspořádali hráči a funkcionáři prvoligového Frýdku-Místku, partneři Komety Brno, více než sto tisíc poslali hokejoví fanoušci pomocí DMS zpráv a přímých plateb.

"Chtěl bych poděkovat všem, kteří se do projektu zapojil. Radost nám udělali hráči, kluboví funkcionáři či televizní redaktoři. Všichni brali podporu zcela přirozeně a sami vymýšleli, kam všude mohou dostat oranžovou barvu, aby tak na problematiku boje s onkologickými onemocněními u dětí co nejvíce upoutali pozornost," řekl vedoucí hokejového oddělení BPA sport marketing Petr Nitsche.

Reklama

Související témata: