Hlavní obsah

Koblasa už zná trest za napadení rozhodčího

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Jedni se ho zastávali, že se pouze snažil vymanit ze sevření Marka Zachara, s nímž se dostal do potyčky, druzí zase tvrdili, že hokejový útočník Karlových Varů Petr Koblasa zasáhl v závěru úterního utkání s Libercem čárového rozhodčího Daniela Hynkem loktem do břicha úmyslně. Se svým verdiktem teď přišla disciplinární komise extraligy vedená Viktorem Ujčíkem. Koblasovi nepodmíněně zastavila činnost na jeden zápas za fyzické napadení rozhodčího.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Petr Koblasa (vlevo) a kapitán Tomáš Vondráček z Karlových Varů se dohadují s rozhodčími těsně před koncem utkání o osobním trestu pro Koblasu.

Článek

Koblasa se po situaci z 59. minuty Hynkovi, který chvilku nemohl v duelu pokračovat, okamžitě omlouval. To ale nic nezměnilo na udělení osobního trestu do konce utkání.

„Koblasa se v situaci, kdy se rozhodčí snažili zabránit pokračování šarvátky s Markem Zacharem, ohnal loktem a jednoho z čárových rozhodčích zasáhl do oblasti břicha. Přestože lze připustit, že hráč si postavení rozhodčího nemusel být vědom, za svoje jednání nese v podobných případech odpovědnost," uvedl Ujčík po prostudování videozáznamu.

Stopku na jeden duel vyfasoval od disciplinárky i obránce Mladé Boleslavi Martin Pláněk za zásah do oblasti hlavy a krku brněnského centra Andreje Kollára, za což mu byl v zápase uložen větší trest na pět minut a osobní trest do konce utkání.

Foto: David Taneček, ČTK

Zraněný útočník Komety Andrej Kollár po faulu Martina Pláňka.

„Pláněk ve snaze zabránit soupeři v dalším postupu s kotoučem zdvihl ruce před sebe, čímž Kollára zasáhl do oblasti hlavy a přimáčkl ji na ochranné sklo hrazení. Ačkoli lze připustit, že k zásahu přispěl rovněž Kollár tím, že se před střetem sklonil, podle pravidel je povinností hráče vést zákrok tak, aby neohrozil zdraví protihráče," vysvětlil Ujčík s tím, že při stanovení výše trestu přihlédl k faktu, že Pláněk nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán a že Kollár zápas dokončil.

Pláněk tak přijde o čtvrteční zápas Bruslařského klubu v Plzni, Koblasa si nezahraje v pátek na ledě Hradce Králové.

Foto: David Taneček, ČTK

Strkanice u mantinelu po faulu Martina Pláňka z Mladé Boleslavi na útočníka Brna Andreje Kollára.

Souhlasíte s trestem na jeden zápas pro Petra Koblasu?
ano
13,9 %
ne, neměl být dodatečně trestán
17,5 %
ne, trest měl být vyšší
68,6 %
Celkem hlasovalo 2973 čtenářů.

Reklama

Související témata: