Hlavní obsah

Mistr ve vyhroceném šlágru srazil Spartu! Motor šlape, Jágr se poprvé trefil

mm, škvSport.cz
Aktualizováno

V hokejové extralize jsou odehrána teprve čtyři kola a mezi účastníky už není neporažených. V pátek o tento punc přišla Sparta, jež v dramatickém šlágru podlehla mistrovskému Třinci 4:7, a Olomouc, která i s hvězdným Davidem Krejčím v sestavě podlehla v Českých Budějovicích rozjetému Motoru 2:5. V dalších pátečních zápasech zvítězil lídr soutěže Liberec nad Kladnem 3:2, Hradec Králové porazil stejným výsledkem Karlovy Vary a Zlín na svém ledě podlehl Vítkovicím 3:6. Už ve čtvrtek se hrála utkání Plzně s Mladou Boleslaví (2:4) a Komety s Pardubicemi (3:2).

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Brankář Jakub Neužil ze Sparty inkasuje gól. Přihlížejí Tomáš Dvořák ze Sparty (uprostřed) a Tomáš Marcinko z Třince.

Článek
Fotogalerie

Sparta v úterý při svém extraligovém startu porazila Pardubice 5:2, ale premiéra v domácí O2 areně jí nevyšla. V přestřelce, v níž padlo celkem 11 gólů, byl nakonec úspěšnější mistrovský Třinec, jenž využil i tři přesilové hry. Dvě trefy si připsal slovenský útočník hostů Patrik Hrehorčák. Oceláři tak zlomili černou bilanci z předchozích soubojů, z předchozích čtyř výprav do Prahy si totiž Slezané neodvezli jediný bod!

Českobudějovičtí po úvodní porážce už třikrát naplno bodovali a vstřelili za tyto tři zápasy celkem 16 branek. Olomouci i s posilou z NHL Davidem Krejčím, který se trefil i ve třetím utkání v sezoně, připravili první porážku. Dvěma góly se na výhře Motoru podílel znovu kanonýr Milan Gulaš, s pěti zásahy průběžně nejlepší střelec extraligy a současně i její  nejproduktivnější hráč (5+3).

Liberec ještě v sezoně nevyšel ani jednou naprázdno a vévodí tabulce. Duel s posledním Kladnem ale rozhodl až v 50. minutě Tomáš Filippi. Středočeši na první body stále čekají, pod Ještědem jim k nim nepomohla ani premiérová trefa Jaromíra Jágra v tomto ročníku. Hrající majitel Rytířů skóroval v nejvyšší soutěži poprvé od února 2020 a ve věku 49 let a 214 dnů!

Hradec Králové první domácí zápas v sezoně zvládl, udolal Karlovy Vary. Velký krok za tříbodovým ziskem udělali Východočeši již během první třetiny, po níž vedli 2:0. Hosté po plném zisku z úvodních dvou duelů ročníku podruhé za sebou nebodovali. Gól a nahrávku zaznamenal v dresu vítězů kanadský obránce Graeme McCormack

Zlín se v úvodu nového ročníku obligátně trápí, prohrál i čtvrtý zápas. Za Vítkovice, které hrály už třetí utkání na ledě soupeře, dvakrát skórovali Lukáš Krenželok a Roberts Bukarts. Lotyšský reprezentant, který v minulosti oblékal i dres zlínského celku, navíc přidal dvě asistence.

Hokejová Tipsport extraliga - 4. kolo:
České Budějovice - Olomouc 5:2
Branky: 3. a 54. Gulaš, 6. Ondráček, 24. Abdul, 30. Vráblík - 12. Kolouch, 32. Krejčí
Zlín - Vítkovice 3:6
Branky: 16. T. Mikúš, 24. Fořt, 31. Kubiš - 22. a 57. Roberts Bukarts, 25. a 47. Krenželok, 15. Bernovský, 33. Fridrich
Liberec - Kladno 3:2
Branky: 4. Klepiš, 20. Derner, 50. Filippi - 12. Jágr, 34. Kristo
Hradec Králové - Karlovy Vary 3:2
Branky: 4. McCormack, 13. Orsava, 39. Blain - 21. Vondráček, 50. Parkkonen
Sparta - Třinec 4:7
Branky: 3. Moravčík, 25. Chlapík, 30. D. Vitouch, 52. E. Thorell - 28. a 60. Hrehorčák, 19. Hrňa, 21. Kundrátek, 27. Martin Růžička, 31. D. Musil, 49. A. Nestrašil
Předehráno ve čtvrtek:
Plzeň - Mladá Boleslav 2:4
Kometa Brno - Pardubice 3:2

Reklama