Hlavní obsah

Kladno - Olomouc 2:3Souboj hvězd! Olomouc přemohla Kladno

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Ondrušek 0 : 1
26. Plekanec 1 : 1
28. Donaghey 2 : 1
30. Káňa 2 : 2
58. Navrátil 2 : 3
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Olomouce zvítězili v předehrávce 10. kola extraligy v Chomutově nad Kladnem 3:2 a posunuli se na čtvrté místo tabulky. Kladno je dvanácté. Rozhodující branku vstřelil v 58. minutě v přesilovce pět na tři Jakub Navrátil.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Zleva Jaromír Jágr z Kladna a Jan Bambula z Olomouce.

Článek
Fotogalerie

Dnes proti sobě poprvé v sezoně nastoupily tři hvězdné postavy extraligy s úspěšnou kariérou v NHL: Jaromír Jágr, Tomáš Plekanec a David Krejčí. Plekanec se do statistik zapsal gólem, Krejčí dvěma asistencemi a Jágr čtyřmi trestnými minutami. Krejčí se posunul do čela kanadského bodování soutěže.

Rytíři měli na začátku zápasu hned dvakrát výhodu přesilové hry, otevřít skóre se jim ale nepodařilo. Naopak Hanáci vždy po skončení oslabení zahrozili z brejku, do kterého se zapojil hráč vracející se z trestné lavice. Brankář Bow byl však stejně jako jeho protějšek Lukáš připraven.

V 9. minutě byl vyloučený Jágr, blízko ke gólu měl jeho spoluhráč Filip. Samostatný nájezd ale nezakončil ideálně. Bezgólový stav se změnil až ve 13. minutě, kdy po nahození Černého dotlačil puk do kladenské branky Ondrušek.

Vyrovnat mohl Plekanec, jenže neuspěl podobně jako na druhé straně Dujsík, po jehož střele vypadl Bowovi puk těsně vedle tyčky. Ve 26. minutě se již Plekancovi podařilo vyrovnat, když při přečíslení dva na jednoho vzal odpovědnost na sebe a trefil se přesně mezi Lukášovy betony.

Při následné hře čtyři na čtyři se Kladno dostalo do vedení, poprvé mezi střelce se v extralize zapsal kanadský obránce Donaghey. V polovině utkání byl ale vyloučen Hlava a Olomouc po povedené kombinaci v početní výhodě vyrovnala.

Ve třetí třetině se mohly oba celky dostat do vedení v přesilových hrách, fauly Jágra, Račuka ani Buriana ale soupeř nepotrestal. V 56. minutě byli současně vyloučeni domácí Hlava s Baránkem a Hanáci dlouhou přesilovku využili. Nahodil trefil tyč a Navrátil puk pohotově dorazil.

10. kolo hokejové extraligy:
Rytíři Kladno - HC Olomouc 2:3 (0:1, 2:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 26. Plekanec (Kristo, Kehar), 28. Donaghey (Račuk, Dvořáček) - 13. Ondrušek (Kunc, T. Černý), 30. J. Káňa (Ondrušek, Krejčí), 58. Navrátil (Nahodil, Krejčí). Rozhodčí: Hodek, M. Sýkora - Brejcha, Votrubec. Vyloučení: 8:4. Využití: 0:2. Diváci: 2282.
Kladno: Bow - Dotchin, Kehar, Suchánek, Donaghey, Wood, Baránek, Nilsen - Jágr, Plekanec, Hlava - Kristo, Filip, Strnad - Dvořáček, Račuk, Beran - Hajný, Pitule, Bláha. Trenér: Čermák.
Olomouc: Lukáš - T. Černý, Ondrušek, Škůrek, Švrček, Dujsík, Řezníček, Rašner – Kucsera, Krejčí, J. Káňa - Navrátil, J. Knotek, Burian - Kunc, Nahodil, Klimek - Bambula, Kolouch, Strapáč. Trenéři: Moták a Tomajko.

Reklama

Související témata: