Hlavní obsah

Plzni se líbí role outsidera

Po čtyřech letech jsou hokejisté Plzně v semifinále play-off a přes skalp Pardubic se dál považují za outsidera. "Naší touhou je favority trápit, ani proti Zlínu nemáme co ztratit. Snad bude dál fungovat kouzlo výborně chytajícího Málka, díky němu si celé mužstvo víc věří," uvažuje trenér Přerost. Zlín v základní části Plzeň třikrát porazil, ale nechce mužstvo podcenit.

Článek

"V play-off bývají věci jinak, Pardubicím se to zle vymstilo. Soupeř je v ohromné euforii, kterou zkrotíme jedině disciplinovanou hrou a trpělivým bráněním i patřičně důrazným útokem," tvrdí kouč Hamé Ernest Bokroš, který už před středečním startem semifinále prodloužil smlouvu v klubu o rok.

Oslavy jen symbolicky

Oba soupeři si neodpustili malou oslavu postupu do semifinále. "Šlo jen o posezení s přípitkem, bouchli jsme šampaňské. Pivo žádné, Plzeň nás čeká přece na ledě," směje se zlínský obránce Martin Hamrlík.

.:ANKETA:
Kdo postoupí do finále? Hlasujte na konci článku

"Všichni byli včas doma," líčí průběh nočního přivítání plzeňskými fanoušky po triumfu v Pardubicích kapitán Michal Straka.

Soupeři sází na brankáře

Plzeňským trumfem je Málek a obrovské odhodlání mužstva, které ještě na začátku ledna mnozí odepisovali, Zlín sází na životní formu Murína a sílu elitní formace.

"Soupeř má výborné přesilovky, proto nesmíme zbytečně faulovat. Speciální hlídání Leškovy řady zvážíme," říká Přerost s přesvědčením, že mužstvo má dost sil, aby zvládlo i početnou marodku hlavně v obraně: "Pro jistotu ještě povoláváme do zadních řad Jelínka, kterého jsme zapůjčili Berounu."

Ve Zlíně věří síle na domácím kluzišti. "Určitě je pro nás výhodou, že začneme před svými diváky a hráli bychom tu i případný sedmý zápas. Fantastické publikum si úspěch zaslouží, pokusíme se to pro ně udělat," říká Hamrlík.

Reklama

Související témata: