Hlavní obsah

Jágr po návratu bodoval, Kladno ale padlo v prodloužení. Rozjetou Plzeň zastavily Vary

škv, rojSport.cz
Aktualizováno

Hokejisté Karlových Varů v západočeském derby proti Plzni zastavili sérii pěti porážek, když Škodu na svém ledě v předehrávce 14. kola extraligy porazili 3:0. Na vítěznou vlnu se chtělo vrátit i Kladno, které ale prohrálo popáté za sebou. Rytíři s uzdraveným hrajícím majitelem Jaromírem Jágrem v sestavě v chomutovském azylu podlehli Kometě Brno 5:6 v prodloužení.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Jaromír Jágr z Kladna v duelu s Kometou.

Článek
Fotogalerie

Karlovy Vary porazily Plzeň doma počtvrté za sebou a podařilo se jim zastavit sérii pěti proher, zatímco Škoda naopak po pěti výhrách vyšla bodově naprázdno.

Plzeň prohrávala od 14. minuty po trefě Kulicha a jejím útočným snahám domácí především zásluhou brankáře Novotného dokázali odolávat. Naopak ve třetí třetině zvýšil náskok domácích Průžek. Plzeň poté neproměnila trestné střílení a při závěrečném risku bez gólmana jí zasadil třetí úder Kohout.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Hráči Karlových Varů se radují z gólu proti Plzni. Zleva Petr Koblasa, Martin Kohout, střelec branky Jiří Kulich a Tomáš Hanousek.

V Chomutově byla k vidění dramatické přestřelka, v níž se ve třetí třetině dostali díky proměněnému trestnému střílení Krista do vedení 5:3 domácí kladenští Rytíři. V polovině třetího dějství ale Kometa dvěma góly v rozmezí 21 sekund srovnala.

Středočeši, hrající bez potrestaných beků Suchánka a Baránka, v závěru přečkali vyloučení Kubíka na 2+2 minuty, které se přelilo i do prodloužení. To ale v 64. minutě nakonec rozhodl brněnský Horký.

Jágr si po návratu do sestavy připsal bod za asistenci, jeho tým ale prohrál popáté za sebou. Brno naopak zvítězilo podruhé v řadě.

Hokejová Tipsport extraliga, předehrávky 14. kola:
Karlovy Vary - Plzeň 3:0
Branky: 14. Kulich, 48. Průžek, 59. Kohout
Kladno - Kometa Brno 5:6 v prodloužení
Branky: 2. Kubík, 9. Hlava, 17. Filip, 36. Dvořáček, 46. Kristo Tr. střílení - 7. Vincour, 12. Kollár, 12. Mueller, 51. Krišto, 51. Zaťovič, 64. Horký

Reklama

Související témata: