Hlavní obsah

Liberečtí Bílí Tygři nadále posilují, jejich ofenzivu vyztuží Štěpán Novotný

Liberec

Hokejový klub Bílí Tygři Liberec získal do svého kádru další posilu. V sestavě podještědského celku se v pátečním duelu 3. kola Tipsport extraligy na ledě českobudějovického Mountfieldu objeví útočník Štěpán Novotný, který v minulé sezóně hájil barvy týmu Lev Poprad.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Hokejista Štěpán Novotný ještě v dresu Lev Poprad

Článek

Dvaadvacetiletý odchovanec pražské Sparty zamířil v roce 2005 z holešovického klubu do zámořské USHS, kde hrál nejdříve dva roky za Shattuck St. Mary's Midget a sezónu za Indianu Ice. Následně strávil tři ročníky ve WHL v týmech Kelowna Rockets a Swift Current Broncos. V minulé sezóně okusil Kontinentální ligu v dresu popradského Lva a ve 34 zápasech si připsal 11 bodů za 5 branek a 6 asistencí.

"Štěpán Novotný je mladý a velmi perspektivní útočník, který už od dorosteneckých kategorií působil za mořem. Možná i proto se tolik nedostal do povědomí hokejových fanoušků," uvedl v tiskové zprávě generální manažer Liberce Ctibor Jech. "Svou kvalitu potvrdil na juniorských světových šampionátech a také v barvách týmu Lev Poprad. Štěpánův hlavní cíl je působit v NHL, ale jsme domluvení, že pokud nesežene zámořské angažmá, bude působit u nás minimálně i v následující sezóně," doplnil.

Novotný je v krátké době třetí akvizicí severočeského týmu. V minulých dnech Liberec angažoval pro výluku v NHL brankáře Ondřeje Pavelce z Winnipegu a urostlého zadáka Ladislava Šmída z Edmontonu.

Liberecký klub pro období působení hráčů ze zámoří připravil speciální nabídku vstupného na pět atraktivních zápasů. Takzvanou Hvězdnou kartu si mohou fanoušci pořídit od neděle na období od 2. října do 2. listopadu na duely proti Slavii, Kladnu, Českým Budějovicím, Kometě Brno a Plzni za 850 korun. Mohou si tak zajistit jisté místo na vystoupení kladenského fenoména Jaromíra Jágra a spol. a dalších hvězd v jiných týmech.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články