Hlavní obsah

Musíme se držet při zemi, tvrdí plzeňský hokejista Vlasák

Plzeň

K vysoké výhře Plzně nad Chomutovem 6:2 výrazně přispěl Tomáš Vlasák, jenž v utkání zaznamenal branku a tři asistence. Indiáni si tak šestou výhrou v řadě upevnili první místo v tabulce s desetibokým náskokem na druhý Zlín.

Foto: Milan Malíček, Právo

Tomáš Vlasák ví, že první místo zatím pro plzeňské hokejisty nic neznamená.

Článek

"Ten bodový rozdíl je sice velký, ale to už tu bylo mockrát. Všichni víme, že to nejdůležitější teprve přijde. Musíme se držet při zemi, abychom nedopadli jako dneska v prvních dvou třetinách," připomněl herní výpadek v úvodních čtyřiceti minutách sedmatřicetiletý útočník. "Těžko říct, proč jsme nehráli dobře. Rychle jsme sice získali vedení 3:0, ale vlastní lehkovážností jsme umožnili soupeři snížit na rozdíl jediného gólu. Bylo vidět, že Chomutov sem přijel s tím, že nemá co ztratit. Hrál docela uvolněně," prohlásil na adresu Pirátů trojnásobný mistr světa.

"Za stavu 3:2 se dostali do euforie a zabrzdili jsme je vlastně až přesilovkovým gólem na 4:2. Jenom se potvrdilo, že liga je vyrovnaná a na lehkého soupeře nenarazíte. Všichni koušou a dovedou být nebezpeční," uvedl šestý muž kanadského bodování ligy, jenž v pěti zápasech po návratu do sestavy po zranění kyčle dokázal nasbírat dva góly a pět přihrávek.

Podobnou formu vykazuje celý tým Plzně, který v sezóně neprohrál víc jak dvakrát v řadě a míří za vítězstvím po základní části. "Říká se, že dobrý tým neprohraje třikrát. Snad se nám to ještě nestane," uvedl Vlasák ke skvělé bilanci Západočechů, kteří se v sezóně dosud nemuseli vypořádávat s žádnou větší herní a výsledkovou krizí.

Silvestr bude klidný

"Já bych ale viděl jako důležitější věc, že se nám teď daří třetí třetiny. Ty nám nevycházely loni a ztráceli jsme v nich body i letos na začátku soutěže. Teď nás v nich podobné karamboly nepotkávají a s tím roste i naše sebevědomí. Od toho se odvíjí současné dobré výsledky," pochvaluje si odchovanec pražské Slavie hru Indiánů v závěrečných třetinách utkání.

Další utkání čeká na Plzeň až v pátek na ledě Vítkovic, takže si hráči mohou v poklidu užít Silvestr. "Pro mě bude ale klidný. Mám děti a určitě to nebudu nijak přehánět," nechce třetí nejstarší hráč Západočechů porušovat kvůli změně dat životosprávu. "Hráli jsme teď tři zápasy v pěti dnech, takže si myslím, že nám pauza pomůže. Je důležité si odpočinout před dalšími zápasy v novém roce," prohlásil Vlasák.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko