Hlavní obsah

Chomutov - Karlovy Vary 4:2Chomutov přetrhl sérii šesti porážek

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Zaťovič 0 : 1
24. Bartečko 1 : 1
27. Divíšek 2 : 1
42. Bičánek 2 : 2
46. Mrázek 3 : 2
53. Hruška 4 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Chomutova porazili ve 14. kole extraligy Karlovy Vary 4:2 a díky úspěchu v podkrušnohorském derby utnuli sérii šesti porážek. Energie, která dosud uhrála v soupeřových arénách jediný bod, přitom skórovala jako první a ještě na začátku třetí třetiny byl stav 2:2. Vítězný gól však vstřelil domácí bek Jaroslav Mrázek.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Chomutovský útočník Ľuboš Bartečko (vlevo) a obránce Karlových Varů Michal Gulaši.

Článek

Výrazně aktivnější byli v úvodu Piráti, kteří v prvních minutách zatlačili Vary v jejich obranné třetině, ale střely Hřebejka ani Malce v síti neskončily. Největší chomutovskou příležitost měl v 13. minutě David Hruška, když dorážel Šulákovu střelu, ale ta přes Závorku skončila na horní tyči karlovarské branky. Jedinou branku první části ale vstřelil v 15. minutě hostující Zaťovič. Dostal přihrávku od Vlacha do pravého kruhu a bez přípravy bekhendem trefil pravý horní růžek Řehořovy branky.

Ve druhé třetině Chomutov obrátil vývoj utkání dvěma góly během čtyř minut. Nejdříve v přesilové hře vyrovnával Bartečko snadno do prázdné branky po přiťuknutí Divíška. V 27. Minutě našel Krstev krásnou přihrávkou v pravém kruhu právě Divíška, jenž střelou po ledě překonal Závorku.

V závěru prostřední dvacetiminutovky hrál Chomutov 51 sekund dlouhou přesilovku pět na tři, ale zvýšit náskok se mu nepodařilo. Energii se naskytla největší příležitost v končící 36. minutě, když Řehoř měl problémy se zpracováním puku a kotouč se zastavil po doklepnutí jedním z útočníků Varů na levé tyči.

Karlovarští měli výtečný vstup do třetí třetiny. Nejdříve se ubránili pokračující přesilovce Chomutova a při vyloučení Krsteva už za čtyři sekundy využili svoji přesilovou hru, když Bičánek prostřelil od modré čáry vše, co mu stálo v cestě.

Domácí Piráti si ovšem připravili bleskovou odpověď. Při signalizovaném vyloučení v rychlém protiútoku Divíšek vyslal přihrávku na hůl Mrázka, který puk parádně tečoval pod horní tyč karlovarské branky. Vedení pojistil sedm a půl minuty před koncem Hruška, který se mezi kruhy otočil i s kotoučem a dělovkou propálil Závorku.

14. kolo hokejové extraligy:
Piráti Chomutov - HC Energie Karlovy Vary 4:2 (0:1, 2:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 24. Bartečko (Divíšek, D. Hruška), 27. Divíšek (Krstev), 46. J. Mrázek (Divíšek, Malec), 53. D. Hruška (Kubinčák, Divíšek) - 15. Zaťovič (Roman Vlach, Gulaši), 42. Bičánek (Roman Vlach, J. Drtina). Rozhodčí: Fraňo, Šindler - Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:1. Diváci: 3073.
Chomutov: Řehoř - Krstev, Malec, J. Mrázek, Pulpán, Šulák, Kučný, Mazanec - Hřebejk, Jaroslav Svoboda, Bartečko - D. Hruška, Divíšek, Kubinčák - Kaše, Kämpf, Šagát - Jíra, Charousek, Chlouba. Trenéři: Čelanský, Skořepa a Veber.
Karlovy Vary: Závorka - Kubka, Bičánek, Šmach, J. Drtina, Grman, Gulaši, od 21. navíc Schusser - Hovorka, Roman Vlach, Zaťovič - M. Látal, Balán, J. Doležal - Zucker, Vachovec, Dlouhý - Tomeček, R. Hruška, Koblasa. Trenéři: Mlejnek a J. Kverka st.

Reklama