Hlavní obsah

Něco se musí stát, abychom se konečně zvedli, burcuje hokejisty Chomutova Divíšek

Hokejistům Chomutova se v extralize nedaří naplňovat předsezónní cíle a zkušený útočník Tomáš Divíšek si dobře uvědomuje, že situace Pirátů není dobrá. V nedělním 16. kole prohráli po matném výkonu doma s Kometou Brno 0:3 a připsali osmý nezdar z posledních devíti zápasů.

Foto: Jan Handrejch

Zklamaný Tomáš Divíšek.

Článek

"Nehráli jsme dobrý hokej a jsme tam, kde jsme byli před dvěma zápasy. Není to dobré," řekl Divíšek. Severočeši před týdnem zvládli v domácím prostředí důležitý souboj s Karlovými Vary, poté ale prohráli na Spartě a nestačili na Kometu.

"Přitom předešlé dva zápasy jsme odehráli slušně. Proti Kometě ale bylo všechno špatně. Od gólmana po posledního útočníka to nebylo dobré. Musí se něco stát, musíme se zvednout. Takhle to nejde," burcoval čtyřiatřicetiletý útočník.

Motání kolem posledního místa

Piráti zůstali po dalším nezdaru třináctí v tabulce, už ale jen díky lepšímu skóre. Bodově se na ně dotáhl poslední Litvínov. "Atmosféra není dobrá, motáme se kolem posledního místa. Můžeme prohrát se ctí, ale ne takhle. Potřebovali jsme tři body a nemáme nic," podotkl Divíšek, na němž bylo vidět, jak jej postavení týmu i předvedená hra štve.

Svěřence trenéra Jiřího Čelanského sráží individuální chyby, po kterých často inkasují, navíc se jim nedaří v koncovce. Dvakrát za sebou vyšli střelecky naprázdno.

Reparát v Litvínově

"Nepadá nám to tam. Na spartě i proti Brnu jsme nějaké šance měli, ale je to odraz toho, že jsme všude o krok pozdě. Hráči nechodí tam, kam mají. Nehrajeme dobře a nemáme puky, které máme mít," uvedl Divíšek, který je s jedenácti kanadskými body druhým nejproduktivnějším hráčem mužstva.

Divíšek přesto věří, že se Piráti zvednou. Zabrat potřebují už v pátečním zápase v Litvínově. Případná porážka by je poslala na dno tabulky. "Musíme se v kabině dát do kupy, protože takhle budeme pořád prohrávat. Věřím ale, že se zvedneme," dodal.

Reklama

Související témata: