Hlavní obsah

Sparťanský kanonýr Ton sice v derby cítil těžké nohy, přesto dal slávistům dva góly

PRAHA

I když třeba nemá z vlastního herního projevu dobrý pocit, jako to přiznával po nedělním derby, přesto se gólově umí prosadit. Útočník Petr Ton se sedmnácti brankami na kontě kraluje extraligovým střelcům, bilanci vylepšil dvěma trefami do sítě Slavie.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Petr Ton ze Sparty (vpravo) a Petr Šenkeřík ze Slavie.

Článek

Pražská Sparta jasně dominuje nejvyšší domácí hokejové soutěží a odráží se to i ve výsledcích derby. Lídr tabulky znovu nedovolil městskému rivalu vstřelit ani jeden gól. Na ledě Slavie vyhráli sparťané 6:0, doma se před vyprodanou holešovickou halou spokojili s polovičním skóre.

„Byla to daleko obtížnější výhra než minule, hodně upracovaná," říkal Petr Ton, jehož dvě trefy v posledních šesti minutách upevnily brzy získané vedení. „Řekl bych, že já osobně během utkání z minima vytěžil absolutní maximum. Od začátku jsem totiž cítil těžké nohy, zrovna moc jsem v té nádherné kulise mančaftu nepomohl, přitom jsem si chtěl prestižní souboj hodně užít. Moc dalších derby mě už asi nečeká," mínil 40letý útočník.

Sparta prodloužila sérii extraligových zápasů s bodovým ziskem už na třináct. „Já tu šňůru označuju za vítěznou, protože nám ji v Třinci přerušili jen rozhodčím špatně odpískané nájezdy. O tom, že neskončila ani proti Slavii, rozhodl poctivý výkon celého týmu podpořený skvělým Pepísem v brance," vykládal Ton.

Za šestou nulu puk pro dceru

Gólman vítězů pochytal všech dvacet střel soupeře a šesté letošní čisté konto nadšeně oslavil rybičkami skákanými na led. „Spontánní radost. Hrajeme teď takový hokej, že to každého musí bavit. Ještě jsem si schoval puk pro dceru, jako takové malé překvapení," usmíval se Tomáš Pöpperle nadšený i plným hledištěm. „Sháněl jsem o víkendu lístky, ale už nebyly."

Slávisté byli na ledě křečovití a po zápase hodně smutní. „Pokud bojovný výkon nepodpoříme produktivitou, těžko můžeme uspět. Přitom jsme se po dlouhé době přiblížili tomu hokeji, který bychom chtěli hrát. Šlo jen o to dát gól. Třeba by pak Sparta znervózněla, jenže na kdyby se nehraje," krčil rameny Jaroslav Bednář, jenž trable v koncovce bere i na svá bedra.

Slavia si připsala čtvrtou extraligovou porážku v řadě, z posledních osmi utkání získala jen pět bodů. Frustrace byla znát i na kapitánu Petru Kadlecovi, jenž musel předčasně do sprch. „Šenkeříkovi po zásahu holí teče z obličeje krev, dokonce si to vyžádá dva stehy a rozhodčí mi říká, že nic neviděl, což mě vytočilo," přiblížil situaci, po níž dostal dva osobní tresty.

Reklama

Související témata: