Hlavní obsah

Asi jsem měl halucinaci, ale kluci mě podrželi, tvrdil Francouz po kuriózním gólu ve své síti

Litvínov

Litvínovští hokejisté zdolali pražskou Slavii především díky výbornému výkonu v první třetině. Třígólový náskok pak sice na chvíli ztratili, ale nakonec přidali čtvrtý gól a jejich tříbodový zisk neohrozilo ani snížení soupeře na konečných 4:2.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Brankář Litvínova Pavel Francouz.

Článek

„Rozhodla už první část," potvrdil všeobecné mínění asistent litvínovského trenéra Miloslav Hořava. „Měli jsme výborný pohyb. Poté Slavia hru docela vyrovnala, takže celkově to byl rychlý a náročný zápas. Jsme rádi za vítězství," oddechl si asistent.

Byť Litvínov dostal kuriózní první gól po zkratu brankáře Francouze, nemělo to na jeho vystoupení zásadní vliv. „V první chvíli jsme nevěděli, co se stalo. Ani jsme to neřešili. Nemělo cenu se v tom pitvat, protože jsme pořád vedli," tvrdil Hořava. Ani překvapivé opuštění branky v podání Francouze právě před inkriminovaným momentem ho nevyvedlo z míry. „Zažil jsem už případy, kdy rozhodčí zvedl ruku, a vyjeli oba brankáři. Stává se to," realisticky konstatoval asistent.

Gólman Pavel Francouz vysvětlil, co ho přimělo k nečekanému výjezdu z branky během hry: „Z mého pohledu tam byl sporný moment, ale nedokážu říci, co se mi zdálo a jestli jsem měl halucinace, nebo co. Sklopil jsem hlavu a dojel jsem na střídačku. Viděl jsem, že soupeř má puk na hokejce a v té chvíli mi došlo, že není něco v pořádku. Je asi podivné, co jsem dělal, ale těžko se to vysvětluje. Prostě jsem se rozhodl ve zlomku vteřiny a už to nemohu vzít zpátky."

Takovou bezmoc ještě nezažil

Brankář si ale cenil toho, že ho spoluhráči i diváci podrželi. „Fakt tam byla nejdřív bezmoc, jakou jsem na ledě nezažil. Klukům jsem se chtěl pak odvděčit kvalitním výkonem a jsem rád, že mi pomohli. Teď se tomu můžeme zasmát. Beru to jako ponaučení. Raději už budu třikrát kontrolovat, jestli má rozhodčí ruku nahoře, a nebudu spěchat. Je to zkušenost do dalších let," pronesl Francouz.

Snadnou cestu ke skórování měl po omylu litvínovského gólmana slávistický útočník Jakub Sklenář.

„Byl jsem překvapený, že je přede mnou prázdná klec. Francouz mě míjel, ale hrálo se dál. Proto jsem se soustředil, abych hlavně trefil bránu. Naštěstí byl dobrý led a střílel jsem po zemi. Nestává se často, abychom takhle dali gól, ale mrzí mě, že jsme na něj příliš nenavázali. Ani v kabině si mě nikdo kvůli kurióznímu zápisu nedobíral. Prohráli jsme a na vtípky není nálada," rekapituloval hokejista pražského klubu.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín