Hlavní obsah

Vítkovice - Sparta 2:3 PPStav série 1:2Sparta má v sérii opět navrch, Vítkovice přetlačila v prodloužení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
37. Ton 0 : 1
43. Kovář 1 : 1
50. Káňa 2 : 1
51. Ton 2 : 2
72. Přibyl 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Sparty zvítězili v dramatickém třetím čtvrtfinálovém utkání na ledě Vítkovic 3:2 v prodloužení a ujali se v sérii vedení 2:1. Vyrovnaný sobotní duel rozhodl útočník Daniel Přibyl v čase 71:45. Vítězství Pražanů podpořil dvěma góly kanonýr Petr Ton. Série pokračuje čtvrtým soubojem v neděli od 18 hodin opět v Ostravě.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Sparťan Tomáš Rolinek (uprostřed) operuje před vítkovickým gólmanem Filipem Šindelářem.

Článek

Zápas nabídl od úvodní minuty klasický zápas play off. Oba týmy zdobila nezměrná bojovnost a těsná obrana v čele se spolehlivými gólmany. Na branky se tak sice opět dlouho čekalo, ale o vzrušující momenty nebyla nouze. Mezi oběma soky to na ledě jiskřilo, k vidění bylo spousta důrazně dohrávaných osobní střetů, přičemž drobné potyčky rozhodčí nechávali až do závěrečné třetiny bez trestu.

Největší šance úvodního dějství skončila na tyči, jíž trefil po skvělé Kovářově přihrávce z vlastního pásma ze samostatného úniku domácí Svačina. Vítkovického Koloucha z blízka vychytal Pöpperle, kapitán Burger stejně jako na druhé straně Simon z výhodné pozice nezamířili přesně mezi tyče.

V prostřední části vychytal sparťanský gólman pohlednou kombinaci Ostravanů, na jejímž konci stál v předbrankovém prostoru osamocený Němec. Zhruba v polovině střetnutí převzali díky přesilovým hrám hosté iniciativu a jednu z nich v závěru přetavil ve vedoucí gól Ton. Nejlepší střelec základní části těžil z důrazu uzdraveného Rolinka, který se z rohu kluziště natlačil před branku a odražený kotouč uklidil Ton pod horní tyč.

Napínavý duel gradoval ve třetí třetině. Vítkovice v přesilové hře srovnaly gólem Kováře, který překvapil Pöpperleho střelou od modré čáry. Autor vyrovnávací branky poté svedl s Kumstátem bitku, jež neznala vítěze. A divácky atraktivní moment nakopl domácí, neboť vzápětí trefou Káni otočil vývoj zápasu.

Z vedoucí branky se ovšem radovali jen sto sekund, pak Ton propálil z mezikruží Šindeláře. Ostravští hráči i diváci se ale mohutně zlobili na rozhodčí, že těsně před gólovou situací neodpískali faul na Svačinu. Nerozhodný stav mohli domácí v závěru změnit při přesilovce v pěti proti třem, ale během 25 sekund branku Pražanů vážněji neohrozili.

V prodloužení měl na hokejce rozhodnutí Němec, ale jeho gólovou dorážku senzačně vykopl Pöpperle betonem. Na druhé straně zahrozil Buchtele, jeho teč skončila těsně mimo. Ale mrzet ho to nemuselo, neboť o chvíli později si domácí srazili nahození Přibyla z těžkého úhlu do branky.

HC Vítkovice Steel - HC Sparta Praha 2:3 v prodl. (0:0, 0:1, 2:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 43. Kovář (Kolouch, E. Němec), 50. J. Káňa (Šedivý) - 37. P. Ton (Rolinek, J. Hlinka), 51. P. Ton (Rolinek), 72. Přibyl. Rozhodčí: Jeřábek, Minář - Bláha, Kostka. Vyloučení: 9:11. Využití: 1:1. Diváci: 8452. Stav série: 1:2.
Vítkovice: Šindelář - Dudáš, Barinka, Sloboda, Kudělka, R. Stehlík, Kovář - Strapáč, Burger, Húževka - Huna, Roman, Svačina - Vandas, Kolouch, E. Němec - J. Káňa, Szturc, Šedivý. Trenéři: Oremus a Šimíček.
Sparta Praha: Pöpperle - Piskáček, Pilař, Krejčík, Polášek, Kubát, Philipp, Sičák - P. Ton, J. Hlinka, Rolinek - Kumstát, Pech, Buchtele - Klimek, Simon, I. Rachůnek - Forman, Přibyl, T. Rachůnek. Trenéři: Jandač a Moták.

Reklama