Hlavní obsah

Pardubický útočník Endál vyčítal prohru s Třincem sobě

Pardubice

Hodně smutný byl po třetím čtvrtfinálovém utkání s Třincem útočník Pardubic Lukáš Endál. Na hokejce měl totiž ve 48. minutě gól na 2:0, kterým mohl soupeře zlomit. Velkou šanci ale neproměnil a naděje Ocelářů žily dál. Třinec se v 55. minutě k vyrovnání přece jen propracoval a shodou okolností byl Endál u inkasované branky. Pardubičtí nakonec prohráli v prodloužení.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Momentka ze třetího utkání čtvrtfinále play off hokejové extraligy mezi Pardubicemi a Třincem - zleva Jan Peterek z Třince a Václav Benák z Pardubic.

Článek
Fotogalerie

„Beru to na sebe. Když člověk netrefí odkrytou branku a pak ještě zaváhá při inkasovaném gólu, to nemůže hrát. Takové věci by se neměly stávat," vyčítal si Endál po zápase, ve kterém po delší době dostal více prostoru na ledě.

Ve 48. minutě se mohl stát hrdinou. Pardubice v tu chvíli ještě slavily čerstvě nabyté vedení, když se Endál protlačil k velké šanci. „Dojížděl jsem před Hrubce a střílel z první. On tam bohužel stihl dát beton. Možná to šlo vyřešit i jinak, ale na to už je pozdě,“ uvedl zachmuřeně vousatý útočník.

Zaváhání ho mrzela dvojnásob, neboť Pardubice měly zápas dobře rozjetý. „Mohl jsem dát gól na 2:0, mohli jsme vyhrát. I tak jsem ale pořád věřil, že to udržíme. Mít to takhle na holi a ztratit, to hodně mrzí,“ řekl Endál, který se následně připletl i k vyrovnávacímu gól Třince, když nepohlídal střelce Lukáše Zíba. „Byla to jednoznačně moje chyba. Nemůžu se pak divit, že moc nehraji,“ podotkl.

Před dnešním čtvrtým duelem bude chtít Endál hlavně zapomenout. Věří, že Pardubice sérii vyrovnají. „Asi kouknu s dcerkou na pohádky,“ vyloudil poprvé úsměv na tváři. „Přijde nový den, nový zápas, každý je jiný. Neodehráli jsme to utkání vůbec špatně, takže šanci určitě máme,“ řekl.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec